Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Οι Υπουργοί Υγείας Ελλάδος και Βουλγαρίας τον Μάρτιο στον Έβρο

Κοινή επίσκεψη στον Έβρο θα πραγματοποιήσουν τον Μάρτιο ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Βούλγαρο ομόλογό του Στέφαν Κωνσταντίνοφ, στο πλαίσιο της συνεργασίας που ανακοίνωσαν οι δύο άνδρες κατά τη συνάντηση που είχαν στη Σόφια. Θέμα της συνάντησής τους ήταν η αντιμετώπιση των δυνητικών κινδύνων για τη δημόσια υγεία από την παράνομη μετανάστευση.

Θα πάμε μαζί στον Έβρο, όπως συμφωνήσαμε, για να δούμε τα προβλήματα υγείας, που δημιουργεί η παράνομη μετανάστευση", δήλωσε ο Ανδρέ
ας Λοβέρδος, μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών...»

Ο κ. Λοβέρδος είπε ακόμη πως συμφώνησε με τον Βούλγαρο ομόλογό του, οι δύο υπουργοί να συντονίζουν, μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό τους, τις θέσεις κοινού ενδιαφέροντος τις οποίες οι τρεις χώρες της "βαλκανικής πτέρυγας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) θα προωθούν, από κοινού, σε κάθε Συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, τον Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη άλλη μία συνάντηση των δύο πλευρών, στη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί και η ίδρυση των Ειδικών Κέντρων Υγείας, που προβλέπονται από την διακυβερνητική συνεργασίας που υπέγραψαν Ελλάδα και Βουλγαρία, πέρυσι το καλοκαίρι.
 http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου