Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

ΔΡΩΜΕΝΑ...ΠΑΡΑΞΕΝΑ και άλλα Της 8ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ με τα μάτια μου.

Ενδείξεις για ανακάλυψη νέας δύναμης στη φύση

 Οι φυσικοί του αμερικανικού επιταχυντή Tevatron του Εργαστηρίου Fermilab, έξω από το Σικάγο, του μεγάλου "ανταγωνιστή" του ευρωπαϊκού επιταχυντή του CERN, έχουν βρει "ύποπτες" ενδείξεις, στα στοιχεία των συγκρούσεων σωματιδίων, για ένα άγνωστο -μέχρι σήμερα- υποατομικό σωματίδιο ή ακόμα και -όπως υποστηρίζουν μερικοί επιστήμονες- για μια εντελώς νέα δύναμη στη φύση.

   Αν οι υποψίες επιβεβαιωθούν, σύμφωνα με τους "Τάιμς της Νέας Υόρκης", τότε θα πρόκειται για ένα θριαμβευτικό "κύκνειο άσμα" του αμερικανικού επιταχυντή, ο οποίος πρόκειται να "βγει στη σύνταξη" μέχρι φέτος το φθινόπωρο, λόγω έλλειψης χρημάτων. «Αν αποδειχτεί πραγματική, θα αποδειχτεί η σημαντικότερη ανακάλυψη στη Φυσική εδώ και μισό αιώνα», δήλωσε ο θεωρητικός φυσικός Κρίστοφερ Χιλ, του Fermilab.
 
Μια πιθανή εξήγηση, για την παρατηρούμενη "ανωμαλία"
στα δεδομένα των παρατηρήσεων, είναι ότι αποτελεί ένδειξη για μια νέα και απροσδόκητη εκδοχή του "μποζονίου του Χιγκς", το οποίο αναζητείται εναγωνίως και από τον επιταχυντή του CERN. Πρόκειται για ένα -μέχρι στιγμής υποθετικό- σωματίδιο, που προσδίδει μάζα στα άλλα υποατομικά σωματίδια και καθιστά συνεκτικό το "Καθιερωμένο Μοντέλο" της φυσικής στοιχειωδών σωματιδίων.
 
Μια εναλλακτική -και ακόμα πιο φιλόδοξη- ερμηνεία
είναι ότι εντοπίστηκε μια νέα φυσική δύναμη, πέρα από τον ηλεκτρομαγνητισμό, τη βαρύτητα, την ισχυρή και την ασθενή πυρηνική δύναμη. Ή, πάλι, μπορεί οι μυστηριώδεις παρατηρήσεις να παραπέμπουν σε κάτι άλλο, που οι φυσικοί δεν καταλαβαίνουν μέχρι τώρα.

Ο φυσικός Τζιοβάνι Πούντσι, εκπρόσωπος του Fermilab,
ανακοίνωσε ότι η διεθνής επιστημονική ομάδα του αμερικανικού επιταχυντή «νιώθει μεγάλη έξαψη από τις διαγραφόμενες πιθανότητες, αλλά, ταυτόχρονα, παραμένει επιφυλακτική, επειδή θα μπορούσε να είναι κάτι τόσο σημαντικό, που καταντά τρομακτικό -γι’ αυτό σκεφτόμαστε όλες τις πιθανές εναλλακτικές εξηγήσεις».
 Άλλοι φυσικοί, εκτός του Fermilab, που επίσης έχουν δει τα "ανώμαλα" δεδομένα, καθώς αυτά συζητιούνται στους κύκλους των φυσικών εδώ και λίγους μήνες, δήλωσαν ότι αντιμετωπίζουν το όλο ζήτημα με ένα μίγμα δέους και σκεπτικισμού. «Αν ισχύει, είναι κάτι πολύ μεγάλο», δήλωσε ο θεωρητικός φυσικός του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης Νιλ Γουάινερ, ενώ η φυσικός του Χάρβαρντ Λίζα Ράνταλ είπε ότι πρόκειται για «σίγουρα ενδιαφέρον, αν είναι πραγματικό». 
 
Από την άλλη, ο φυσικός Νίμα Αρκάνι-Χαμέντ
, του Ινστιτούτου Προωθημένων Μελετών του πανεπιστημίου Πρίνστον, δήλωσε ότι δεν έχει πειστεί από τα στοιχεία, τα οποία χαρακτήρισε στατιστικό "τέχνημα" του τρόπου παρουσίασής τους. Αν όμως, πρόσθεσε, υπάρχει κάποια πραγματικότητα σε αυτές τις "ανωμαλίες", τότε δεν θα αργήσει ο πολύς ισχυρότερος επιταχυντής του CERN να τις επιβεβαιώσει. 
 
Οι επιστήμονες του Fermilab, από την πλευρά τους
, εκτιμούν ότι υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα (λιγότερο από 0,25%) η "ανωμαλία" να είναι στατιστικό σφάλμα. Οι φυσικοί παρατήρησαν σε εκατοντάδες συγκρούσεις να παράγονται δύο "πίδακες" ελαφρών σωματιδίων σαν τα ηλεκτρόνια, καθώς και ένα βαρύ "μποζόνιο W". Οι μετρήσεις έδειξαν ότι η συνολική ενέργεια των παραγόμενων σωματιδίων ήταν πάντα περίπου 144 δισεκατομμύριο ηλεκτρονιοβόλτ, μια ένδειξη ότι προέρχονταν από ένα άγνωστο σωματίδιο με αυτή ακριβώς την μάζα-ενέργεια (συγκριτικά, ένα πρωτόνιο "ζυγίζει" περίπου ένα δισεκατομμύριο ηλεκτρονιοβόλτ). 
 
Αυτή η μάζα-ενέργεια, όμως, δείχνει ότι μάλλον
δεν είναι το "γνωστό" μποζόνιο του Χιγκς, όπως τουλάχιστον προβλέπεται θεωρητικά από το "Καθιερωμένο Μοντέλο", γιατί αυτό προβλέπεται να παράγει βαρύτερα υποατομικά σωματίδια, κυρίως κουάρκ. Επιπλέον, ο ρυθμός παραγωγής αυτών των μυστηριωδών σωματιδίων είναι 300 φορές μεγαλύτερος από τον προβλεπόμενο ρυθμό παραγωγής των σωματιδίων του Χιγκς. 
 
Έτσι, δεν αποκλείεται οι επιστήμονες του Fermilab
να έχουν "πέσει" πάνω σε κάτι τελείως νέο. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του εργαστηρίου Τζιοβάνι Πούντσι, «είναι κάτι τόσο νέο, τόσο εκπληκτικό, δεν μπορούμε να το πιστέψουμε καλά-καλά εμείς οι ίδιοι. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να το κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο». 
 
Ήδη, ο ίδιος και οι συνεργάτες του έχουν δημοσιοποιήσει μια πρώτη σχετική επιστημονική εργασία
, που σκοπεύουν να δημοσιεύσουν επίσημα στο έγκριτο περιοδικό φυσικής "Physical Review Letters" .......ΠΗΓΗ  http://radioroumelinews.blogspot.com/

ΣΧΟΛΙΟ ANGELS.... O άνθρωπος ανικανοποίητος,αχόρταγος συνεχώς θα επιχειρεί να φτάσει το άφταστο, να γνωρίσει το άγνωστο, να ξεπεράσει αν είναι δυνατόν και τον ιδιο τον θεό. Είναι στη φύση του βλέπεις να μην αρέσκεται μόνο σε ό,τι έχει αλλά και σε αυτά πού θα μπορούσε να αποκτήσει..

                                   ------------------------------------------

Mε πόλεμο απειλεί ο Ελ Μπαραντέϊ το Ισραήλ

O μετριοπαθής Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέϊ μας βγήκε σκληροπυρηνικός και απειλεί το Ισραήλ με πόλεμο: «ElBaradei: We'll fight back if Israel attacks Gaza». Με αυτόν τον τίτλο η αραβόφωνη εφημερίδα Al-Watan φιλοξενεί συνέντευξη του πρώην προέδρου της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Μοχάμεντ ελ Μπαραντέι, του ανθρώπου που κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης στην Αίγυπτο προβλήθηκε ως ο προτεινόμενος από τη Δύση «διάδοχος» του Προέδρου Μουμπάρακ.

Ο μέχρι πρότινος θεωρούμενος μετριοπαθής Ελ Μπαραντέι «προειδοποιεί» ανοικτά το Ισραήλ για τις προθέσεις του και δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει εκφράσεις και όρους ακραίους όπως «σιωνιστικό Βασίλειο» και απειλεί με κήρυξη πολέμου στην περίπτωση που ο ισραηλινός στρατός συνεχίσει να επιτίθεται σε αμάχους στη λωρίδα της Γάζας!

«Σε περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στο μέλλον στη Γάζα, προσωπικά εγγυώμαι, ως επόμενος πρόεδρος της Αιγύπτου, πως θα ανοίξω εκ νέου το πέρασμα Rafah και παράλληλα θα εξετάσω όλους τους πιθανούς τρόπους για να εφαρμόσω στο ακέραιο τη συμφωνία της κοινής αραβικής άμυνας εναντίον του σιωνιστικού Βασιλείου», δήλωσε επακριβώς στην Al-Watan ο κύριος Ελ Μπαραντέι, όπου και συμπλήρωσε πως «το Ισραήλ κατέχει αραβικά εδάφη» και πως η σημερινή εκεχειρία/ειρήνη στην περιοχή είναι πλασματική, εδράζεται στην εμφανή ανισορροπία πολεμικής ισχύος και ως εκ τούτου είναι μονομερής …
 πηγη   http://logioshermes.blogspot.com/ 

                                      ---------------------------------------------------



ΑΙΣΧΟΣ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ Ο 77ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ ΠΟΥ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!

Δύο τινά συμβαίνουν.

Προφανώς στο μικτό ορκωτό δικαστήριο που έγινε η δίκη του παππού είχαν καλέσει Αλβανούς ενόρκους να βγάλουν απόφαση μαζί με τους Δικαστές.

Οι Δικαστές πρέπει να ήταν τίποτα τσουτσέκια γυναικάκια που δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κλασική περίπτωση. Ούτε καν ελαφρυντικά δεν του αναγνώρισαν τα τσουτσέκια... Μιλάμε για αίσχος πραγματικό της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Φυσικά ο παππούς δεν θα πάει φυλακή γιατί μετά τα 75 κανείς δεν φυλακίζεται και με αίτηση αποφυλάκισης θα βγει μετά από λίγες μέρες και σίγουρα με την Έφεση του που κατέθεσε θα αθωωθεί γιατί ακόμα τα τσουτσέκια δεν έχουν φτάσει στα Εφετεία σε μεγάλους αριθμούς και εκεί είναι πιο σοβαροί οι Δικαστές.

Σε κάθε περίπτωση όμως έχω να πω μόνο αυτό:

Όποιον πετύχω μέσα στο σπίτι μου ακάλεστο, θα τον κάνω φέτες και θα γαμήσω μετά την κάθε φέτα του και ας μου το απαγορεύει το γελοίο ποινικό δίκαιο αυτού του πολυπολιτισμικού και θολοπροοδευτικού μπουρδελοκράτους. Έτσι να κάνετε και εσείς σε ανάλογη περίπτωση και μη φοβάστε τίποτα. Κανείς νόμος και κανείς μαλάκας δεν μπορεί να παίζει με τη ζωή μας ούτε θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια όταν μπουκάρουν ανθρωποειδή στο σπίτι μας.

Αυτά.

                                         ------------------------------------------

Βρέθηκαν και άλλοι μαζικοί τάφοι στο Μεξικό

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011, 02:00 
Οκτώ μαζικοί τάφοι που περιείχαν τουλάχιστον 59 πτώματα ανακαλύφθηκαν την Τετάρτη στην πόλη San Fernando, στα βορειοανατολικά του Μεξικού, ανακοίνωσε αξιωματούχος της επαρχίας Ταμολίπας. Τα μακάβρια ευρήματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια έρευνας των Αρχών για την απαγωγή επιβατών από λεωφορείο στα τέλη του Μαρτίου.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνει μια προσπάθεια ταυτοποίησης των πτωμάτων προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τους επιβάτες του λεωφορείου που είχαν απαχθεί από συμμορία της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στην ίδια πόλη πέρσι τον Αύγουστο είχαν ανακαλυφθεί τα πτώματα 72 μεταναστών μέσα σε ράντσο. Η επαρχία Ταμολίπας θεωρείται ένας από τους κομβικότερους «δρόμους» για το πέρασμα τεράστιων ποσοτήτων κοκαΐνης στις Η.Π.Α.
«Τέτοιες ενέργειες είναι καταδικαστέες και δείχνουν ότι οι συμμορίες δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό ούτε ενδοιασμό με αποτέλεσμα να διογκώνεται η βία στην χώρα μας, ειδικά στην επαρχία Ταμολίπας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Μεξικανού προέδρου, Felipe Calderon.
«Οι μαζικοί τάφοι που βρέθηκαν δείχνουν για άλλη μια φορά την αποτυχία της μεξικανικής κυβέρνησης να διαχειριστεί την κρίση που παρουσιάζεται τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στη δημόσια ασφάλεια και μειώσει την εγκληματικότητα, αφήνοντας πολλές περιοχές της χώρας στο έλεος των επιθέσεων, των απαγωγών και των δολοφονιών», ανέφερε ο Rupert Knox, μέλος της Διεθνούς Aμνηστείας στο Μεξικό.
 πηγη  http://www.zougla.gr/
                                         -------------------------------------------------------------

Τι συζητήθηκε στην Ελληνοαλβανική σύσκεψη στα Γιάννενα     Σε καθεστώς άκρας μυστικότητας και με σενάρια περί τρομοκρατίας!

Η διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Ελληνοαλβανική μεθόριο,οι προκλήσεις των Τσάμηδων, η αρχαιοκαπηλία,η έρευνα των εμπειρογνωμόνων για τη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμμάρα και η κατασκευή φυλακής με...Ελληνικό χρήμα,ήταν τα θέματα που συζήτησαν χθες στα Γιάννενα,ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δόλλης,ο αρχηγός της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Κώστας Μπίκας και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Λευτέρης Οικονόμου,με Αλβανούς αξιωματούχους.Η συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών,πραγματοποιήθηκε χθες στο ξενοδοχείο Du Lac.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate,η Ελληνική Αστυνομία και η Ε.Υ.Π. ζήτησαν από τους εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης,την εντατικοποίηση των ελέγχων στα σύνορα,προκειμένου να περιοσριστούν οι παράνομες δραστηριότητες.Επίσης,συζητήθηκε το θέμα της καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο πλευρών,σε θέματα αρχαικαπηλίας,με αφορμή και τις εξελίξεις στο θέμα των κλεμμένων εικόνων.Να θυμίσουμε πως στις γκαλερί που βρίσκονται στην μοδάτη περιοχή Νότινγκ Χιλ του δυτικού Λονδίνου,δεν έχουν βρεθεί κλεμμένες εικόνες μόνο από την περιοχή μας,αλλά και από την γειτονική Αλβανία.Στο τραπέζι από Ελληνικής πλευράς έπεσε και μία εντυπωσιακή πρόταση:Το ελληνικό δημόσιο σε συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση να αναλάβει την χρηματοδότηση της κατασκευής μίας σύγχρονης φυλακής στην Αλβανία, σε περιοχή μάλιστα που θα επιλέξει η αλβανική κυβέρνηση.Μάλιτσα πριν από λίγες ημέρες και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλης Όθωνας επιβεβαίωσε ότι υπήρξε τέτοια πρόταση προς την Αλβανική πλευρά, χωρίς όμως να θελήσει να επεκταθεί σε λεπτομέρειες.Η πρόταση προβλέπει τη μεταφορά των κατάδικων αλβανικής υπηκοότητας (ορισμένοι από τους οποίους εκτίουν βαριές ποινές) από τις ελληνικές φυλακές, στη συγκεκριμένη αυτή νέα φυλακή. Τη φρούρηση των οποίων θα αναλάβει η αλβανική κυβέρνηση.Υπάρχουν όμως και άλλοι λόγοι που συνοδεύουν αυτή την πρόταση, πέραν της αποσυμφόρησης των ελληνικών φυλακών και αυτοί είναι οικονομικοί λόγοι, αφού, όπως ειπώθηκε στη σύσκεψη, η διατροφή ενός καταδίκου στην Αλβανία στοιχίζει περί το 1,8 ευρώ την ημέρα, σε σχέση με την Ελλάδα που στοιχίζει,πολύ πιο ακριβά.

Μήνυμα προς την Αλβανική πλευρά
Από την πλευρά του,ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών,αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Δόλλης,έξέφρασε στους εκπροσώπους της Αλβανικής Κυβέρνησης,την ανησυχία και τον προβληματισμό της Αθήνας,για την έρευνα των Αλβανών εμπειρογνωμόνων,σχετικά με τον θάνατο του Αριστοτέλη Γκούμα.Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πόρισμα «ο Αριστοτέλης Γκούμας πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα που προκάλεσε ο ίδιος»!Ο κ.Δόλλης,ανέφερε πως η Ελλάδα διατηρεί ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς τις ενέργειές της στο μέλλον για την υπόθεση,ενώ υπενθύμισε ότι το έγκλημά είχε καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Αλβανία.Να θυμίσουμε πως,ανάλογες δηλώσεις για το θέμα,είχε κάνει το απόγευμα της Τετάρτης και ο εκπρόσωπος του Ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας.Τέλος,ο κ. Δόλλης,αναφέρθηκε και στις προκήσεις των των Τσάμηδων,οι οποίοι θέλουν να εορτάσουν στην Ηγουμενίτσα την Επέτειο "Γενοκτονίας" των προγόνων τους(!),διαμηνύοντας στην Αλβανική πλευρά,πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανεχτεί τέτοιου είδους προκλητικές ενέργειες.

Τα σενάρια

Την Αλβανική αντιπροσωπέια,συνόδευσε στα Γιάννενα,ο Έλληνας Πρεσβευτής στα Τίρανα Νικόλας Πάζιος και το βράδυ της Τετάρτης,ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Λευτέρης Οικονόμου,παρέθεσε δείπνο προς τιμήν τους,στο εστιατόριο "Φροντζου Πολιτεία".Επισήμως δεν ανακοινώθηκε το παραμικρό,οι συναντήσεις επιχειρήθηκε να μείνουν μακριά από κάθε δημοσιότητα, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσουν διάφορα σενάρια στα δημοσιογραφικά γραφεία,τα οποία έκαναν λόγο ακόμη και για...άρωμα τρομοκρατίας στη συνάντηση!!!Σε αυτό βέβαια ίσως να συνετέλεσε και το γεγονός,πως αρχικά διέρρεε ότι βρίσκονταν στα Γιάννενα ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και όχι ο Υφυπουργός Εξωτερικών,αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού κ. Δημήτρης Δόλλης.


 πηγη http://epirusgate.blogspot.com/
                             ------------------------------------

 ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ

O Daniel Paul Tammet γεννήθηκε στις 31 Ιανουάριου 1979 στο Λονδίνο. Μωρό ήταν λέει πολύ φωνακλάς και η ανάπτυξή του εντελώς φυσιολογική. Λίγο μετά το πρώτο έτος της ηλικίας του κατάφερε να πει τα πρώτα του λόγια. Δυστυχώς όμως σε ηλικία των τεσσάρων ετών, ο Daniel Tammet υπέστη σοβαρή επιληπτική κρίση κατά την οποία θα είχε πεθάνει αν δεν είχε μεταφερθεί εγκαίρως από τον πατέρα του στο νοσοκομείο. Οι γιατροί κατάφεραν με την κατάλληλη αγωγή φαρμάκων να αποτρέψουν τα επόμενα τρία χρόνια περαιτέρω κρίσεις, ώσπου ο Daniel να καταφέρει να σταματήσει εντελώς την λήψη φαρμάκων.

Τον Σεπτέμβριο του 1984, ο Daniel Tammet ξεκίνησε το σχολείο. Το περίεργο όμως ήταν ότι ο ίδιος είχε άλλη αντίληψη για το πώς βλέπει τους αριθμούς και τα γράμματα στα βιβλία. Στον δικό του κόσμο οι αριθμοί είχαν άλλο σχήμα, διαφορετικό μέγεθος και χρώμα, πχ. το οκτώ είναι μεγαλύτερο από το έξι και το εννέα είναι μπλε. Για πολύ καιρό δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί τον προέτρεπαν επανειλημμένως οι δάσκαλοι του να γράφει τα ψηφία και τους αριθμούς στο ίδιο μέγεθος.

Ο Daniel Tammet πέρα του ότι ήταν από την φύση του εσωστρεφής και ντροπαλός χαρακτήρας, – έπασχε επίσης από το σύνδρομο Asperger – την ηπιότερη μορφή αυτισμού. Αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει μοναχικός καβαλάρης σε όλα του τα σχολικά χρόνια.

Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο (High school), αντί να σπουδάσει σε κάποιο κολέγιο ξάφνιασε τους πάντες όταν αποφάσισε να μεταβεί στο εξωτερικό για ένα χρόνο ως εθελοντής καθηγητής αγγλικών στη Λιθουανία. Όταν επέστρεψε στο Λονδίνο, παρέδιδε σε παιδιά ιδιαίτερα μαθήματα μαθηματικών, ορθογραφίας και ανάγνωσης. Από τα χρήματα που κέρδισε, αγόρασε έναν υπολογιστή. Το διαδίκτυο του έδωσε την ελευθερία έκφρασης και επικοινωνίας που ποτέ δεν είχε αφού στα Chat Rooms και στα Emails μπορούσε να επικοινωνεί με τον δικό του τρόπο.

Στις 14 Μαρτίου 2004 αποφάσισε να συμμετάσχει σε εκδήλωση της Εθνικής Ένωσης Επιληπτικών Αγγλίας για τη διεθνή μέρα του αριθμού Πι αφιερωμένο στον γερμανό φυσικό νομπελίστα Άλμπερτ Αϊνστάιν για τα 125ά γενέθλια. Εκεί ήθελε να σπάσει το ευρωπαϊκό ρεκόρ στην απαγγελία του αριθμού Πι, κάτι που το κατάφερε αφού απομνημόνευσε χωρίς λάθη και 22 514 ψηφία σε πέντε ώρες και εννέα λεπτά!

Κάθε αριθμός ανάμεσα στο 1 και το 10000 είναι για τον Daniel Tammet μια οπτική παρουσίαση, που του προκαλούν και συναισθηματικές αντιδράσεις. Για να πολλαπλασιάσει δύο αριθμούς, δεν χρειάζεται όπως εμείς να λογαριάζει, αλλά μεταξύ των δύο ψηφίων απλά μέσα σε δευτερόλεπτα, βλέπει μία νέα μορφή: το αποτέλεσμα. «Είναι σαν να λογαριάζεις, χωρίς να χρειάζεται να σκέφτεσαι» λέει. Αντίθετα, δυσκολεύεται στην άλγεβρα, καθώς στερείται των αριθμών.

Μετά το επίτευγμά του με τον αριθμό Πι, ένα αμερικανικό κινηματογραφικό συνεργείο τον πήρε μαζί του για περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολούθησαν διάφορες επιδείξεις ικανότητας, όπως στο Λας Βέγκας που κέρδισε στο blackjack εναντίον του καζίνου, και στο Salt Lake City, όπου αντιμετώπισε τον Kim Peek Savant (1951 – 2009), τον πραγματικό «Rain Man» που υποδύθηκε ο Dustin Hoffman στην ομώνυμη ταινία.

Πλέον ο Daniel Tammet ήταν παγκοσμίως γνωστός σας ο «Brainman» και το αποκορύφωμα της περιοδείας του ήταν όταν μέσα σε μια εβδομάδα έμαθε τόσο καλά την ισλανδική γλώσσα, η οποία θεωρείτε μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες του κόσμου, και μπόρεσε να δώσει στο Ρέικιαβικ μία ζωντανή συνέντευξη εξολοκλήρου στα ισλανδικά!

Ο ίδιος πέρα από την μητρική του γλώσσα τα αγγλικά, μιλάει άπταιστα γαλλικά, φινλανδικά, εσθονικά, ισπανικά, γερμανικά, λιθουανικά, ρουμάνικα, ουαλικά και ισλανδικά. Έχει επίσης αναπτύξει τη δική του γλώσσα, την οποία αποκαλεί Mänti.

Σήμερα ο David Tammet μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του www.optimnem.co.uk παραδίδει οnline πληρωμένα μαθήματα εκμάθησης ξένων γλωσσών. Επίσης έχει γράψει και δικά του βιβλία που περιγράφουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεται εκείνος τον κόσμο. (via)
 ΠΗΓΗ ΤΣΕΚΟΥΡΆΤΟΙ... http://10me3.blogspot.com/
                              ----------------------------------------------------------

ΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ.
Αγοράζουμε πολλά, αλλά απολαμβάνουμε λίγα
Έχουμε μεγαλύτερα σπίτια αλλά μικρότερες οικογένειες
Έχουμε περισσότερη γνώση αλλά λιγότερη κρίση


Έχουμε περισσότερες ανέσεις αλλά λιγότερο χρόνο
Μιλάμε πολύ, αγαπάμε σπάνια και μισούμε συχνά
Φτάσαμε στο φεγγάρι και αδυνατούμε να πλησιάσουμε το γείτονα
Κατακτήσαμε το διάστημα και χάσαμε το δικό μας πλανήτη
Έχουμε 4.000 αργόμισθα ''παπαγαλάκια'' δημοσιογράφους και δεν έχουμε σωστές ειδήσεις
Έχουμε πολλά αυτοκίνητα και λίγους οδηγούς με οδική αγωγή
Θλιβερή πρωτιά: Η Ελλάδα είναι πρώτη στην ανεργία στην Ευρώπη
Έχουμε πλούσιους βουλευτές και φτωχούς Έλληνες ψηφοφόρους
Έχουμε περισσότερα υπάρχοντα αλλά λιγότερες αξίες
Έχουμε πλατύτερους δρόμους αλλά στενότερες αντιλήψεις
Έχουμε λιγότερα χρήματα αλλά ξοδεύουμε πολλά
Έχουμε πολλούς ειδικούς αλλά περισσότερα προβλήματα
Έχουμε περισσότερα τρόφιμα αλλά χειρότερη διατροφή
Έχουμε πολυτελή σπίτια αλλά διαλυμένες οικογένειες
Έχουμε προσθέσει χρόνια στη ζωή μας αλλά όχι ζωή στα χρόνια μας
Έχουμε πλεόνασμα φαρμάκων αλλά έλλειψη υγείας
Έχουμε αναπαυτικά κρεβάτια αλλά όχι ύπνο
Έχουμε κάθε είδους διασκέδαση αλλά όχι ευτυχία
Έχουμε διασπάσει το άτομο αλλά όχι τις προκαταλήψεις μας
http://molemou1.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου