Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011

Ο Φιόντορ Κόνιουχοφ και η Κιβωτός της Διαθήκης

Φιόντορ Κόνιουχοφ: μου έδειξαν την κειμηλιοθήκη της Διαθήκης

 Ο ξακουστός Ρώσος ταξιδιώτης Φιόντορ Κόνιουχοφ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος, ο οποίος είδε με τα μάτια του τη θρυλική Κειμηλιοθήκη της Διαθήκης. Ακριβώς εκείνη, στην οποία φυλάγονταν οι πλάκες, που είχε πάρει ο προφήτης Μωυσής στο όρος Σινά.

Αυτό το κειμήλιο αποτελεί μέγιστο ιερό αντικείμενο ενός από τους αρχαιότερους κλάδους του χριστιανισμού - των κοπτών. Ως σήμερα σε κανένα από τους μη ιερωμένους αυτής της θρησκευτικής διακλάδωσης δεν την έχουν δείξει. Ίσως, γι΄αυτό ως σήμερα συνεχίζονται οι συζητήσεις για τον τόπο παραμονής της. Στον Φιόντορ Κόνιουχοφ, οι Αιθίοπες ιερείς έδειξαν το ιερό κειμήλιο της Βίβλου. Αυτό συνέβηκε σε παρεκκλήσι της αρχαίας πρωτεύουσας της Αιθιοπίας - πόλη Ακσουμ, λέει ο Κόνιουχοφ:
«Ούτε καν το περίμενα, όμως οι Αιθίοπες μου έδειξαν την κειμηλιοθήκη της Διαθήκης. Μαζί με τους ιερείς παραβρέθηκα στην ιερή τελετή. Στεκόμουν δίπλα στον φύλακα του κειμηλίου. Τέτοιον άνθρωπο δεν είχα ξαναδεί - ακτινοβολούσε φως. Έβγαλαν την κειμηλιοθήκη και μου την έδειξαν. Ευτυχώς, που είχαμε οπερατέρ, ο οποίος αποτύπωσε σε ταινία αυτή τη σκηνή.

Ο Φιόντορ Κόνιουχοφ στη ζωή του έχει πραγματοποιήσει έξι γύρους του κόσμου με ιστιοφόρο, ανέβηκε σε όλες τις υψηλότερες κορυφές της Γης, συμπεριλαμβανομένου και του Έβερεστ, κατάκτησε το Βόρειο και το Νότιο πόλο, έκανε μόνος του το γύρο της Ανταρκτικής. Τώρα σχεδιάζει αποστολή στις ερήμους της Αφρικής. Αυτή η αποστολή ξεκινά στις 20 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 35 μέρες. Σήμερα ο Φιόντορ Κόνιουχοφ ετοιμάζεται και ελπίζει ότι θα μπορέσει να γυρίσει ταινία γι΄αυτό το ταξίδι.
Στην Αφρική ο ξακουστός ταξιδιώτης πήγε με παράκληση της κυβέρνησης της Αιθιοπίας. Οι τοπικές αρχές ελπίζουν ότι αυτός θα μπορέσει να ανοίξει νέες ενδιαφέρουσες τουριστικές διαδρομές. Εκτός αυτού, ο Κόνιουχοφ έχει συμφωνήσει με τις αρχές της Αιθιοπίας για την κατασκευή στην Αντίς-Αμπέμπα ρωσικού ορθόδοξου παρεκκλησιού προς τιμήν του αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου.
http://hamomilaki.blogspot.com/ 

2 σχόλια:

  1. ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ , ΟΙ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΘΙΟΠΕΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΛΙΓΟΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.... ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΕΝΤΥΠΩΣΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΦΙΟΝΤΟΡ ΚΟΝΙΟΥΧΟΦ....
    ΠΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΣΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ... ΦΑΝΤΑΣΟΥ!!! 6 ΓΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΜΕΡΗ. !!!!!!!!!!!!!!! ΦΟΒΕΡΟ!! ΣΟΥ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ ΟΜΩΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ... ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΛΗ ΤΩΝ ΑΙΘΙΟΠΩΝ... ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή