Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

ΚΑΙ ΌΜΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ....ΠΑΡΑΓΕΙ!!!

        “Ψαρέψαμε” και αναδημοσιεύουμε. Τα σχόλια δικά σας:
Επειδή μας έχουν πρήξει ότι η Ελλάδα δεν παράγει ‘τίποτα’ ας δούμε μερικά από αυτά. Σίγουρα, αν το κράτος ήταν σοβαρό, θα είχαμε πολλές πρωτιές και θα βελτιώναμε τις εξαγωγές μας. Αλλά και τώρα, δουλεύουμε, παράγουμε, βγάζουμε, εξάγουμε. Έστω αν μετά πάμε και χαλάμε τα λεφτά μας στις γειτονικές χώρες, ας πούμε Ντουμπάι, Σεϋχέλλες, Άγιο Μαυρίκιο…
Καμία σημασία και κανένας πόνος, καμία ‘ενοχή’ αν δεν έχουμε πάει στη Σαντορίνη, στη Λίμνη Πλαστήρα, στην Επίδαυρο, στο Ναύπλιο, στην Πάργα… στο Κατάκολο, βρε αδελφέ … άλλο το ένα άλλο το δύο… Άσχετο επίσης αν ξοδεύουμε λεφτά να αγοράσουμε ακριβά ρολόγια και κοσμήματα… άσχετο επίσης αν αγοράζουμε -χρόνια τώρα, 4κίνητα βενζινοβόρα για να πηγαίνουμε στο Κολωνάκι -βλ. Jeep Grand Cherokee, Ηummer, ΤΟΥΟΤΑ Land Cruiser, αλλά και …Porsche Cayenne τελευταία… Από τη γέννηση του ελληνικού κράτους, είναι σίγουρο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μας έχει χαριστεί, ούτε η ίδια μας η γη που είναι τα κόκαλα των προγόνων μας:
1) Μαγνήσιο: Ο μαγνησίτης που εξάγει η χώρα μας, καλύπτει το 46% της συνολικής παραγωγής της Δυτικής Ευρώπης.
2) Αλουμίνιο: Εδώ και μερικά χρόνια η Γαλλία ελάττωσε την παραγωγή της σε αλουμίνιο και η Ελλάδα πλέον είναι πρώτη στην Ευρώπη σε παραγωγή του αλουμινίου, για χιλιάδες εφαρμογές.
3) Βωξίτης: Η Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη βωξιτοπαραγωγός χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο βωξίτης χρησιμοποιείται και στην κατασκευή αεροσκαφών, ηλεκτρικών συσκευών, μεταλλικών κατασκευών κ.ά.
4) Σμηκτίτες: Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ στην εξόρυξη σμηκτιτών, οι οποίοι έχουν μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπως η διάθεση αποβλήτων, τα φάρμακα, τα καλλυντικά κ.ά.
5) Νικέλιο: H Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ με σημαντικά κοιτάσματα νικελίου στο υπέδαφός της. Υπάρχει ένα συγκρότημα παραγωγής νικελίου, του μεγαλυτέρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά εξάγεται στο εξωτερικό όπως και όλα σχεδόν τα υπόλοιπα όσα εξορύσσονται.
6) Λάδι: Είμαστε η 3η στην παγκόσμια παραγωγή ελιάς και λαδιού. Αυτό μας έδωσε ο Θεούλης… εμείς όμως αγοράζουμε σπορέλαια, σησαμέλαια, βούτυρα-ζωικά και συνθετικά, λάδι κοκοφοίνικα και άλλες μαλ…ίες και μετα να η χοληστερίνη στα 800 και τα εμφράγματα σερί…
Έχουμε το 15% της παγκόσμιας παραγωγής (ελιάς-λαδιού)
7) Είμαστε 3η χώρα σε παραγωγή κρόκου (saffron) Κοζάνης αλλά εμείς ούτε που το ξέρουμε… Βάζουμε στα φαγητά μας… κέτσαπ και αμφίβολης προέλευσης σως…
8) Είμαστε 5η χώρα σε εξαγωγές σπαραγγιών… ( δοκιμάστε τα βραστά ή ομελέτα)
9) Είμαστε 7η χώρα παγκοσμίως σε εξαγωγές βαμβακιού (τo 2004 ήμασταν η 4η)
10) Είμαστε 11η σε παραγωγή βαμβακιού
11) Ακόμη: 14η σε αφίξεις τουριστών (18,2 εκατ.)
12) Είμαστε 16η σε εξαγωγές τυροκομικών προϊόντων …και
Φυσικά είμαστε το νούμερο 1 της παγκόσμιας εμπορικής ναυτιλίας…”
πηγη..  
http://esotericworld-marios.blogspot.com/

2 σχόλια:

  1. Eγώ το είχα με τη σειρά μου "ψαρέψει" απ το φίλο Μιχάλη.Τελικά αυτή η ανάρτηση στο τέλος θα κάνει το γύρο του διαδικτύου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή