Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Σε κλοιό ραδιενέργειας το Τόκιο!

Το «δικό» τους Τσέρνομπιλ, φαίνεται ότι ζουν εκατομμύρια κάτοικοι της Ιαπωνίας. Ραδιενεργό νέφος αναμένεται να φθάσει τις επόμενες ώρες στο Τόκιο. Δραματική ανακοίνωση του Ιάπωνα πρωθυπουργού, Ναότο Καν.

Εξαπλώνεται ο πυρηνικός εφιάλτης στην Ιαπωνία, ύστερα και από τις νέες εκρήξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Στην πόλη Σαϊτάμα, που βρίσκεται κοντά στο Τόκιο, τα επίπεδα της ακτινοβολίας είναι σήμερα το πρωί 40 φορές υψηλότερα από το φυσιολογικό.

«Μιλάμε πλέον για σοβαρό κίνδυνο της υγείας των πολιτών», δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Μετά την επίσημη παραδοχή ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα, η μία μετά την άλλη οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες, προχωρούν σε ματαίωση των πτήσεών τους προς το Τόκιο.


Μολύνθηκε ο 7ος Στόλος


Απομακρύνθηκαν από τα φλεγόμενα πυρηνικά εργοστάσια, τα πλοία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού (7ος Στόλος) , καθώς τα πληρώματα που έπαιρναν μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης, εκτέθηκαν σε ακτινοβολία.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε διευκρινίζεται: «Το επίπεδο ραδιενέργειας ήταν χαμηλό και εξαφανίστηκε όταν τα μέλη του πληρώματος πλύθηκαν με νερό και σαπούνι. Υποβλήθηκαν σε εξετάσεις και δεν εντοπίστηκε νέα μόλυνση».
http://www.sport-fm.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου