Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Guardian: “Μετανάστες - απεργοί πείνας, οι σύγχρονοι μάρτυρες της Ελλάδας”

Εκτενές αφιέρωμα στην πολυήμερη απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη φιλοξενεί με άρθρο του ο Guardian
επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι μετανάστες είναι «τα διπλά θύματα της οικονομικής ανόδου και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα» και ότι είναι θύματα απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης.

Το δημοσίευμα, υπογράφεται από τον καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστα Δουζίνα.

Πρόκειται για 300 μετανάστες χωρίς επίσημα χαρτιά κυρίως από τη βόρεια Αφρική που έχουν ξεπεράσει τις 35 ημέρες απεργίας πείνας. Ορισμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο με προβλήματα υγείας, προσθέτει το δημοσίευμα. Μετά από χρόνια «εκμετάλλευσης και εξευτελισμού που υπέστησαν, τους λένε τώρα ότι δεν τους χρειάζονται πια [...] και τους πετάνε σαν σκουπίδια», συνεχίζει.
 
Οι απεργοί ζητούν «να τους προσέξει η Ελλάδα, ζητούν την αναγνώριση ότι ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα αλλά τους μεταχειρίζονται χειρότερα από κατάδικους», προσθέτει το δημοσίευμα. Υπογραμμίζει δε ότι «είναι νομικά ανύπαρκτοι, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τους μεταχειριστούν με τον χειρότερο τρόπο το κράτος, οι εργοδότες, οι ενοικιαστές και η ξενοφοβική μειονότητα». Η Ελλάδα, αναφέρει ακόμα ο συντάκτης, έχει κατηγορηθεί για τις οικτρές συνθήκες κράτησης των αιτούντων άσυλο.
Υπογραμμίζει στη συνέχεια ότι οι απεργοί πείνας είναι μάρτυρες με τη διπλή σημασία που έχει η λέξη στα ελληνικά: του ανθρώπου που είδε και του ανθρώπου που θυσιάστηκε.
«Η διαμαρτυρία απέναντι στη χειρότερη αδικία και κακοποίηση, το να ζητάς να είσαι ορατός, να ακούγεσαι και να αναγνωρίζεσαι κατ’ελάχιστο, ακόμα και αν χρειαστεί να φτάσουν σε θάνατο για αυτό είναι η μεγαλύτερη υπηρεσία που προσφέρουν οι μετανάστες χωρίς χαρτιά στην Ελλάδα», επισημαίνει τέλος ο συντάκτης.
«Αντιστεκόμενοι στον αποανθρωπισμό τους, γίνονται ελεύθεροι και πολεμούν για την τιμή των Ελλήνων κατά της φαυλότητας της κυβέρνησης τους. Υπενθυμίζουν ακόμα στα εκατομμύρια των μεταναστών χωρίς χαρτιά στην Ευρώπη ότι μετά την πλατεία Ταχρίρ μπορούν επίσης να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να αντισταθούν στις ρατσιστικές πολιτικές των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων», καταλήγει.
http://radioroumelinews.blogspot.com/

Τελικά τα θύματα απάνθρωπης εξευτελιστικής μεταχείρισης ... δεν είναι οι μετανάστες ... αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες... κυνδινεύουμε να βρεθούμε μουσαφήριδες και κατηγορούμενοι στο ίδιο μας το σπίτι... 
Καλά θα ήταν να σταματήσουν οι συζητήσεις για παράλογες άδειες παραμονής .. καθώς επίσης και  οι άδειες παραμονής  ''από το παράθυρο''(http://aggeliki1968.blogspot.com/2011/02/blog-post_9349.html).
Κατάντησε η χώρα Πύργος της Βαβέλ. Και ο καθένας που έρχεται εδώ , όχι μόνο δεν  σέβεται τα ήθη, τα έθυμα, αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να καταργήσει τα δικά μου. Με λεηλατούν, με κλέβουν... με παραμορφώνουν... έ ναι λοιπόν! άρχισα να γίνομαι ρατσήστρια.. υπό αυτούς τους όρους αγανακτώ.. και απαιτώ..  την Ελλάδα ... στους Έλληνες παρακαλώ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου