Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ο χειρότερος εφιάλτης γίνεται πραγματικότητα στην Ιαπωνία «Βλέπουν» στη Φουκουσίμα το νέο Τσέρνομπιλ!

Μέρα με την ημέρα, αντί ο πυρηνικός εφιάλτης να απομακρύνεται, γίνεται χειρότερος. Συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές πως στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα εξελίσσεται το χειρότερο δυνατό σενάριο. Ποιο είναι αυτό; Να εκραγούν και οι έξι αντιδραστήρες της πυρηνικής μονάδας! 

Και στον παγκόσμιο πανικό δε βοηθούν οι δηλώσεις του κοινοτικού Επιτρόπου Ενέργειας, Γκίντερ Έτινγκερ, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έγινε «άγγελος» κακών! 
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επανέλαβε τα περί «πραγματικής καταστροφής» και αντίδρασης σοκ από τους Ιάπωνες. «Το πεπρωμένο της χώρας είναι πλέον στα χέρια του Θεού. Στις επόμενες ώρες, αναμένω καταστροφικές εξελίξεις και κινδύνους για τη ζωή των ανθρώπων στο νησί», είπε σοκάροντας το ακροατήριό του και όχι μόνο! Παράλληλα, επέπληξε τους Ιάπωνες για την αντίδρασή τους: «εργάζονται με πυροσβεστικές αντλίες, προσπαθούν να ρίξουν νερό με υδροπλάνα, δεν γνωρίζουμε πλέον πώς θα τα βγάλουν πέρα. Πρόκειται για μια καταστροφή και αντιδρούν με ημίμετρα».
Η ΙΑΕΑ άλλωστε επιβεβαίωσε τη βλάβη στον πυρήνα τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα Νταϊίτσι. Οι προσπάθειες των υπευθύνων της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα είναι ξεκάθαρο πως δεν αποδίδουν.
Τώρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν βυτιοφόρο με αντλία για να ψεκάσουν με νερό τον αντιδραστήρα 4 για να ψυχθεί το πυρηνικό του καύσιμο, το οποίο θερμαίνεται ανησυχητικά.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι οι Ιάπωνες αξιωματούχοι ανησυχούν για την κατάσταση της δεξαμενής αποθήκευσης του αναλωθέντος πυρηνικού καυσίμου στους αντιδραστήρες Νο3 και Νο4 του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, ο οποίος υπέστη βλάβες από το σεισμό και το τσουνάμι.
 
Σύμφωνα με την ΙΑΕΑ ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας ανακοίνωσε ότι ελικόπτερα σκοπεύουν να ρίξουν νερό στον αντιδραστήρα 3 και ότι αξιωματούχοι προετοιμάζονται επίσης να ρίξουν με αντλίες νερό μέσα στον 4 από διάφορες θέσεις στο έδαφος και πιθανώς αργότερα και μέσα στον 3, ο οποίος περιέχει και πλουτώνιο.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Kyodo μετέδωσε ότι καπνοί φάνηκε να βγαίνουν από τον αντιδραστήρα Νο3, εντείνοντας την ανησυχία. Η οποία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και ώρα με την ώρα γιγαντώνεται και οι οιωνοί είναι οι χειρότεροι δυνατοί!

«Η πυρηνική κρίση στην Ιαπωνία εξελίσσεται βάσει του χειρότερου σεναρίου», δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας πυρηνικών της Ρωσίας, Σεργκέι Κιριγένκο, ο άνθρωπος που έχει υπό την εποπτεία του τις περισσότερες πυρηνικές εγκαταστάσεις της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Η υπερθέρμανση σε άλλους αντιδραστήρες στο σταθμό δείχνει ότι η κρίση τώρα κλιμακώνεται σύμφωνα με το χειρότερο αποτέλεσμα της προσομοίωσης που έκαναν οι ειδικοί.

Η Ρωσία είναι μια από τις χώρες που δεν έχουν πλήρη ενημέρωση από την Ιαπωνία. Όπως δεν έχει ούτε και η ίδια η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας για αυτό και ο –ιαπωνικής καταγωγής- γενικός διευθυντής της Γιουκίγια Αμάνο μεταβαίνει, την Πέμπτη, στο Τόκιο για να ενημερωθεί

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τα κράτη μέλη τους να ελέγχουν τις εισαγωγές τροφίμων από την Ιαπωνία. Στις περιπτώσεις όπου εντοπίζονται επίπεδα υψηλότερα των επιτρεπόμενων ορίων ραδιενεργού μόλυνσης, τα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ιταλία προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα και απαγόρευσε την εισαγωγή τροφίμων από τις 11 Μαρτίου, ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

ΗΠΑ: Υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στον αντιδραστήρα Νο4

Η δεξαμενή αποθήκευσης αναλωθέντος καυσίμου του αντιδραστήρα 4 της πυρηνικής μονάδας της Φουκουσίμα δεν περιέχει πλέον νερό, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα «εξαιρετικά υψηλά» επίπεδα ραδιενέργειας, δήλωσε ο πρόεδρος της Αμερικανικής Πυρηνικής Ρυθμιστικής Αρχής (NRC).

http://radioroumelinews.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου