Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο παιδοφιλίας

Γλίτωσαν 230 παιδιά και συνελήφθησαν 184 ύποπτοι- Και αστυνομικοί στο κύκλωμα
Από τη σημερινή συνέντευξη Τύπου αξιωματούχων της Europol
Αμστερνταμ
Τεράστιο δίκτυο παιδοφιλίας εξάρθρωσε σήμερα η ευρωπαϊκή αστυνομία Europol, σώζοντας 230 παιδιά από τα νύχια των εκμεταλλευτών τους και
συλλαμβάνοντας 184 υπόπτους _ μεταξύ των οποίων δάσκαλοι και αστυνομικοί. Αυτή ήταν η κορύφωση της Επιχείρησης Διάσωσης, όπως ονομάστηκε, η οποία διήρκεσε τρία χρόνια και εξαπλώθηκε σε περισσότερες από 30 χώρες.

Μια ιστοσελίδα με έδρα το Αμστερνταμ (www.boylover.net) αποτελούσε το επίκεντρο των δραστηριοτήτων του δικτύου το οποίο ο Ρομπ Γουέινραϊτ περιέγραψε ως «μάλλον το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό παιδοφιλικό δίκτυο στον κόσμο». Η έντονα κρυπτογραφημένη ιστοσελίδα είχε 70.000 μέλη.

Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν βρετανική υπηρεσία προστασίας παιδιών όμως συμμετείχαν ανάλογες υπηρεσίες από την Αυστραλία μέχρι τις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη. Σύμφωνα με τον βρετανό Πίτερ Ντέιβις αναμένονται και άλλες συλλήψεις. «Οσοι υπήρξαν μέλη της ιστοσελίδας να περιμένουν ότι πολύ σύντομα θα τους χτυπήσουμε την πόρτα», είπε.
Τα παιδιά-θύματα του δικτύου ήταν από επτά ως 14 ετών.

Η ιστοσελίδα λειτουργούσε σαν ένα φόρουμ όπου οι παιδόφιλοι μπορούσαν «να συζητήσουν το σεξουαλικό τους ενδιαφέρον για νεαρά αγόρια». Ομως αφού έκαναν την αρχική επαφή με το φόρουμ, τα μέλη χρησιμοποιούσαν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή άλλα ηλεκτρονικά κανάλια για να προμηθευτούν φωτογραφίες και βίντεο από παιδιά που έπεφταν θύματα κακοποίησης.

Οι περισσότεροι από τους 184 συλληφθέντες μέχρι στιγμής πιστεύεται ότι είχαν άμεση συμμετοχή στην σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών. Ενας Ισπανός που εργαζόταν σε καλοκαιρινή παιδική κατασκήνωση είχε κακοποιήσει 100 παιδιά σε πέντε χρόνια.
πηγη  http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου