Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ... ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ.... ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Πάνω από 750 χιλιάδες "αρπακτικά του σέξ" επιχειρούν να έχουν επαφές με παιδάκια που στο σπίτι τους έχουν μια μόνιμη σύνδεση με το διαδίκτυο, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε σήμερα από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

"Σε παγκόσμιο επίπεδο οι πορνογραφικές σελίδες στο Ιντερνετ που εκθέτουν παιδάκια έχουν πολλαπλασιαστεί. Υπάρχουν πάνω από 750 χιλιάδες αρπακτικά του σεξ που είναι μονίμως συνδεδεμένοι με το Ιντερνετ", προειδοποίησε η κ. Ναγιάτ Μ. Μαάλα ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για την πώληση παιδιών, για την πορνεία με παιδάκια και για την πορνογραφία με σκηνές σεξ με παιδιά, στην ετήσια έκθεση της υπηρεσίας αυτής.
Από την πλευρά της η ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ αναφέρει ότι έχει μετρήσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ιστοσελίδες που παρουσιάζουν άσεμνες φωτογραφίες με νεαρά άτομα, περιλαμβανόμενων και παιδιών ηλικίας κάτω των δύο ετών.

Πάνω από τουλάχιστον διακόσιες νέες φωτογραφίες τέτοιου είδους μπαίνουν καθημερινά στο Ιντερνετ και κυκλοφορούν ελεύθερα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ που εκτιμά ότι η αγορά διακίνησης και πώλησης τέτοιων φωτό αποφέρει ετησίως από 3 έως 20 δισ δολάρια (2-13 δισ ευρώ περίπου). "Παράλληλα οι πορνογραφικές εικόνες με παιδάκια γίνονται συνεχώς όλο και πιο τρομερές , προκαλούν απίστευτο σοκ" τόνισε η κ. Μαάλα που εκτίμησε σε δέκα χιλιάδες έως εκατό χιλιάδες τον αριθμό των ανήλικων θυμάτων των πορνογραφικών ιστοσελίδων.

Για να τεθεί ένας σκληρός έλεγχος στην κατάσταση αυτή και για να προστατευτούν τα ανήλικα θύματα, η κ. Μαάλα προτείνει κατ αρχήν σε κάθε κράτος να υιοθετήσει τον ορισμό ότι το παιδί "είναι ανθρώπινο πλάσμα κάτω των 18 ετών". Ένα παιδί κάτω των 18 χρόνων δεν είναι σε θέση να συμφωνεί για την σεξουαλική έκθεσή του, όπως είναι η ιντερνετική πορνογραφία, εκτίμησε τέλος η κ. Μαάλα. 

Πηγή  georgelaios.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου