Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Εισάγεται η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και προωθούνται αλλαγές στον ΟΓΑ

Από το γραφείο τύπου της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Φαρμάκη αναφέρεται: «Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ.Παναγιώτης Πέτρουλας ενημέρωσε σήμερα  την επιτροπή της Βουλής για την παρακολούθηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης για τις επικείμενες αλλαγές στον Οργανισμό, οι οποίες θα βοηθήσουν αισθητά στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Οργανισμού, την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, αλλ
ά και την άμβλυνση των φαινομένων διαφθοράς που οδηγούν σε κατασπατάληση των πόρων του ΟΓΑ.
Συγκεκριμένα ο κ.Διοικητής ανέφερε ότι από την  1η Μαΐου θα ξεκινήσει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση στον ΟΓΑ, ενώ κατά την διάρκεια του 2011 θα προχωρήσει και η διαδικασία αναμόρφωσης του θεσμού των ανταποκριτών – δημοτικών υπαλλήλων, λόγω και των νέων αναγκών που δημιουργεί ο Καλλικράτης. Θα υπάρξει δηλαδή καινούργια δομή και προδιαγραφές, νέα κριτήρια για τους υπαλλήλους που θα εκτελούν αυτό το έργο, απλοποίηση διαδικασιών και ενεργοποίηση των ΚΕΠ.
Επίσης στο πλαίσιο των προγραμμάτων που ήδη προσφέρει στους ασφαλισμένους η Αγροτική Εστία (κοινωνικός τουρισμός, εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις κ.α.) προγραμματίζεται η δημιουργία νέων δομών για νεώτερους αγρότες (έως 45-50 ετών), ώστε να συνδυάζεται στα προσφερόμενα ταξίδια η αναψυχή και η επιμόρφωσή τους. Παράλληλα μελετάται και η παροχή επιδόματος είτε ανεργίας, είτε προς το παιδί ασφαλισμένου που πηγαίνει σχολείο.
Επιπροσθέτως ο Διοικητής μίλησε, ενδεικτικά, για φαινόμενα διπλοσυνταγογράφησης, αλλά και μη δήλωσης των θανάτων των ασφαλισμένων, με αποτέλεσμα να εισπράττεται σε αρκετές περιπτώσεις η σύνταξη από τους συγγενείς.
Με τις προωθούμενες αλλαγές, την εισαγωγή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τη μηχανοργάνωση του Οργανισμού που προχωράει και την απλοποίηση των διαδικασιών του, θα αποσυμπιεστεί το έργο των υπηρεσιών, θα προληφθούν πρακτικές που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον και θα παρέχονται ποιοτικότερες υπηρεσίες στο σύνολό τους προς τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ».
http://korinthiannews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου