Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η νοµιµότητα ως διαρκές ζητούµενο στη Θράκη…

Κάποια εύγλωττα σχόλια περί της νομιμότητος, αλλά και του τρόπου με τον οποίο την παραβιάζουν συνεχώς στη Θράκη τα όργανα της Άγκυρας…
Όπως είναι ήδη γνωστό, η τήρηση της νομιμότητας στη Θράκη δεν είναι δα και… καθημερινό φαινόμενο! Οι άνθρωποι της Άγκυρας σε ὅλα τα επίπεδα αδιαφορούν πλήρως για όσα προβλέπει ο νόμος ἤ ο θεσμικός τους ρόλος όταν αυτός συγκρούεται µε τον… άλλον, χωρίς (εννοείται) να εγκαλούνται ποτέ για τη στάση τους αυτή.

Με λίγα λόγια το λεγόμενο ελληνικό κράτος δεν διαθέτει κανέναν τρόπο να πείσει για την πρόθεσή του να υπερασπιστεί ότι θεσπίζει και να ασκήσει την κυριαρχία του. Η κατάσταση αυτή, που βαίνει ολοένα επιδεινούμενη, αναμένεται να εκτροχιαστεί στους καλλικρατικούς δήμους όπου εκλέχτηκαν αµιγώς µειονοτικές Αρχές...»

Ένα κλασικό παράδειγμα για τα ανωτέρω, στο οποίο έχουμε κι άλλοτε αναφερθεί, είναι η περίπτωση του τουρκοµουφτή Ξάνθης, Αχµέτ Μέτε. Ο λεγάμενος µπορεί πέραν του Έβρου να επισκέπτεται Τούρκους στρατηγούς και να δίνει διαλέξεις σε Γκρίζους Λύκους, όμως εδώ παριστάνει τον θρησκευτικό ηγέτη και πρόεδρα της (νομικώς ανύπαρκτης) «Συµβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης». Και, το χειρότερο, έτσι τον αποδέχονται κιόλας, επισήμως! Μέσα στον περασμένο µήνα µονάχα είχαµε δύο χαρακτηριστικά κρούσματα:

Στις 12 Ιανουαρίου 2011 ο Μέτε επισκέφτηκε µε την κομπανία του τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ στο γραφείο του για τα συχαρίκια και τις ευχές. Και δυο µέρες µετά, ένα τσούρµο Τούρκων επισήμων επισκέφτηκε τον Μέτε στο γραφείο του: ο υπουργός Εµπορίου και Βιομηχανίας Νιχάτ Εργκιούν, ο πρέσβης στην Ἀθήνα Χασάν Γκιογούς, ο πρόξενος στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο νομάρχης Αδριανούπολης Γκιοκχάν Σοζέρ και ο πρόεδρος των Επιµελητηρίων Τουρκίας Ριφάτ Χιρσατσικλίογλου. Οι ερίτιμοι αυτοί κύριοι βρίσκονταν στην Κομοτηνή για την 2η ελληνοτουρκική ἐπιχειρηµατική συνάντηση και θεώρησαν σκόπιμο να µας δείξουν που γράφουν την έννομη τάξη της χώρας µας.

Αυτά είναι πάγια κατάσταση στην περιοχή. Οι νόμιμοι μουφτήδες – και ιδίως ο Σινίκογλου της Ξάνθης – είναι εξαφανισμένοι από προσώπου γης και εµφανίζονται µόνον όπου κληθούν από τις ελληνικές αρχές. Δεν λέω, από την πλήρη απουσία κι αυτό κάτι είναι, όμως για την αδυναμία τους αυτή έχει τεράστιες ευθύνες και το ελληνικό κράτος. Στις 17 Δεκεμβρίου ανανεώθηκε επ’ αόριστον η θητεία του Μέτσο Τζεµαλή στη µουφτεία Κομοτηνής, δίνοντας προσωρινά (;) τέλος στα τούρκικα σενάρια για «εκλογή» µουφτή (η θητεία του Σινίκογλου στην Ξάνθη λήγει το καλοκαίρι). Σωστή η κυβερνητική απόφαση και ελπίζουμε να είναι ανάλογη και τον Ιούνιο.

Όμως τι µπορεί να κάνει µόνος του ο µουφτής όταν δεν έχει κοντά του τους ιµάµηδες της περιφέρειάς του; Και πως µπορεί να τους κρατήσει κοντά του όταν οι άνθρωποι µένουν απλήρωτοι από την πλευρά µας, ενώ ἡ Τουρκία πληρώνει αδρά; Ο νόμος της Ν.Δ. για τον διορισμό των ιµάµηδων δεν εφαρμόστηκε ποτέ, ο παλιός τρόπος πληρωμής των ανθρώπων καρκινοβατεί… Που να βασιστούν οι άνθρωποι που θέλουν να συνταχθούν µε την νομιμότητα της χώρας; Πόσο να αντισταθούν στις εξ ανατολών σειρήνες; Κάθε µέρα που περνάει χάνουµε ανθρώπους και έδαφος στο εσωτερικό της µειονότητας και ουδείς αρμόδιος δείχνει να συγκινείται. Υπάρχει κανείς που να ἐνδιαφέρεται για την υπόθεση αυτή;
ΠΗΓΗ   http://alexpolisonline.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου