Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ΄ οι αγρότες της Νεμέας

Πραγματοποιήθηκε στις 7:00 σήμερα το απόγευμα η συνέλευση των αγροτών της Νεμέας με σκοπό να συζητηθούν τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλος ο αγροτικός κόσμος της περιοχής και να καθοριστεί η μορφή της διαμαρτυρίας και των όποιων κινητοποιήσεων αποφασιστούν για το προσεχές διάστημα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης, παρουσία αιρετών και φορέων από την περιοχή, ακούστηκαν πολλά παράπονα προς την πλευρά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και πιο συγκεκριμένα κατά του ΕΛΓΑ με αφορμή και τις τελευταίες αποζημιώσεις που η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών της Νεμέας θεωρεί απαράδεκτες και κοροϊδία για την ενασχόλησή τους, τη στιγμή που το κόστος παραγωγής ολοένα αυξάνεται και οι τιμές των προϊόντων γίνονται συνεχώς και πιο εξευτελιστικές. Δεν θα είναι υπερβολή να πούμε ότι ο αγροτικός κόσμος της περιοχής είναι ένα «καζάνι που βράζει»….
Η συνέλευση κράτησε περίπου δύο ώρες και παρευρέθηκαν, ο βουλευτής Κορινθίας της Ν.Δ. Κ. Κόλλιας, η βουλευτής του ΚΚΕ κα Μανωλάκου, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Η. Μπράβος, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Α. Ζαφείρης, ο Δήμαρχος Ε. Ανδριανάκος, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού της περιοχής, ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου, τοπικοί φορείς και πολλοί αγρότες που γέμισαν κυριολεκτικά την αίθουσα.
Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης ακούστηκαν πολλά παράπονα, αντιδράσεις και καταγγελίες από την πλευρά των αγροτών, για τη μη προσέλευση βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, ή έστω εκπροσώπου του, αφού το βράδυ υπήρχε και η ψηφοφορία στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία.
Τελικά αποφασίστηκε να εξουσιοδοτηθεί η Επιτροπή των αγροτών και να κινηθεί νομικά κατά του ΕΛΓΑ, αφού οι αγρότες και οι τοπικοί αγροτικοί φορείς, δεν θεωρούν όπως είπαν νόμιμο τον τρόπο που δόθηκαν οι αποζημιώσεις, θεωρώντας τον μάλιστα και παραπλανητικό. Προς το παρόν δεν υπήρξε απόφαση για άλλη μορφή κινητοποιήσεων το προσεχές διάστημα, παρά μόνο η απόφαση να κινηθούν νομικά κατά του Οργανισμού, ενώ αναμένουν και τις τοποθετήσεις των κυβερνητικών βουλευτών της Κορινθίας….
ΠΗΓΗ  

 http://korinthiannews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου