Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

13χρονη ξύπνησε από κώμα και μιλούσε άλλη γλώσσα!

 Ένα δεκατριάχρονο κορίτσι από την πόλη Knin της Κροατίας, εξέπληξε τους γιατρούς όταν ξύπνησε από κώμα 24 ωρών και άρχισε να μιλάει άπταιστα γερμανικά.
  Το κορίτσι, λίγο πριν πέσει σε κώμα είχε αρχίσει μαθήματα στοιχειωδών γερμανικών, αλλά δεν είχε φτάσει σε προχωρημένο επίπεδο γνώσης της γλώσσας.

  Μετά το σοκ του κώματος, η μικρή ασθενής συνήλθε αλλά δεν μιλούσε πλέον την μητρική της γλώσσα - τα Κροατικά. Αντίθετα μιλούσε άπταιστα γερμανικά!  Οι γιατροί χαρακτήρισαν το φαινόμενο σπάνιο και μελετούν τα αίτια που μπορεί να προκάλεσαν την αλλαγή αυτή.
  Ο διευθυντής του νοσοκομείου του Σπλιτ Dujomir Marasovic δήλωσε πως ποτέ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια μπορεί να είναι η αντίδραση του εγκεφάλου μετά από μια τραυματική εμπειρία. Θεωρίες υπάρχουν, ωστόσο οι γιατροί δεσμεύονται να μην πουν περισσότερα, προκειμένου να διασφαλίσουν την ιδιωτικότητα του ασθενούς.

  Ο ψυχίατρος του νοσοκομείου Dr Mijo Milas συμπλήρωσε πως ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως θαύματα, ωστόσο οι ίδιοι επιλέγουν να πιστεύουν πως υπάρχει λογική εξήγηση αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί.

  Στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί ανάλογη περίπτωση για ασθενείς οι οποίοι ενώ βρίσκονταν σε κρίσιμο σημείο επιβίωσης, συνήλθαν και μιλούσαν άλλες γλώσσες. Ωστόσο οι γιατροί επιφυλάσσονται και υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε προσπάθεια εξήγησης και ερμηνείας του φαινομένου θα είναι αποκλειστικά και μόνο μια εικασία και τίποτα παρά πάνω.

  Σε ορισμένες περιπτώσεις παρατηρείται το φαινόμενο, άτομα που έχουν βιώσει τραυματική εμπειρία να έχουν λανθάνουσες μνήμες από μια άλλη ζωή. Στον τομέα της μεταφυσικής αυτό σημαίνει ότι μπορεί κανείς να ανακαλεί μνήμες ή και γνώσεις από άλλη ζωή.
http://www.pyles.tv/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου