Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αυξήσεις έως και 50% στα εισιτήρια του Προαστιακού από τη Δευτέρα

Αυξημένες έως και 50% θα είναι από τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου οι τιμές στα εισιτήρια του Προαστιακού, σύμφωνα με τη νέα τιμολογιακή πολιτική, που ανακοίνωσε η εταιρεία.
 Στόχος της πολιτικής, σύμφωνα με την εταιρεία είναι να μειωθούν, όσο γίνεται περισσότερο, τα ελλείμματα του ΟΣΕ, όπως πρ
οβλέπει και το σχετικό νομοσχέδιο. Για παράδειγμα, στη διαδρομή Κιάτο-Πειραιάς-Κιάτο το απλό εισιτήριο που κοστίζει 8 ευρώ, με τη νέα τιμολογιακή πολιτική ανεβαίνει στα 12 ευρώ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50%. Το δε εισιτήριο με επιστροφή φτάνει τα 18 ευρώ.
Αντίστοιχα, στη διαδρομή Κόρινθος-Πειραιάς-Κόρινθος το απλό εισιτήριο είναι 6 ευρώ και με επιστροφή 10 ευρώ και από τη Δευτέρα, θα στοιχίζουν 9 ευρώ το απλό και 14 με επιστροφή, δηλαδή επιβαρύνονται με αυξήσεις 50% και 40% αντίστοιχα. Ανάλογες αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εισιτήρια για τα τοπικά δρομολόγια του Προαστιακού, με αποτέλεσμα τα εισιτήρια να εξισώνονται με αυτά των αστικών συγκοινωνιών, δηλαδή από 1 ευρώ σε 1,40 (αύξηση 40%).
Αντίστοιχα μεγάλες είναι και οι αυξήσεις, που επιβάλλονται στις τιμές των καρτών. Το κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές μεταξύ Αθήνας – Κιάτου και Αθήνας – Κορίνθου από τα 120 ευρώ ανεβαίνει στα 150, ενώ το κόστος της ετήσιας κάρτας αυξάνεται από τα 900 ευρώ στα 1350 ευρώ. Στο κόστος της μηνιαίας κάρτας για διαδρομές από την Αθήνα στην Κινέττα και τους Αγίους Θεοδώρους από τα 80 ευρώ διαμορφώνεται πλέον στα 120 ευρώ.
Το κόστος της μηνιαίας κάρτας φτάνει στα 1080 ευρώ. Για Μέγαρα και Νέα Πέραμο η ετήσια κάρτα θα κοστίζει πλέον 540 ευρώ και η μηνιαία 60 ευρώ.
Για τη διαδρομή Κιάτο – Αεροδρόμιο η μηνιαία κάρτα θα κοστίζει 180 ευρώ αντί 120, ενώ το κόστος της ετήσιας ανεβαίνει από τα 1080 ευρώ στα 1500 ευρώ. Τέλος, αυξημένες θα είναι οι τιμές των μηνιαίων, 6μηνιαίων και ετήσιων καρτών, καθώς και των μειωμένων εισιτηρίων για τις ειδικές ομάδες επιβατών.
ΠΗΓΗ...   http://korinthiannews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου