Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Έκκληση του Υπουργείου Παιδείας για εμβολιασμό κατά της φυματίωσης των παιδιών έως 12 ετών

Να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης τα παιδιά μέχρι 12 ετών, που για διαφόρους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί, καλεί το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με εγκύκλιό του προς εκπαιδευτικ
ούς και γονείς.

Επίσης, καλεί τους εκπαιδευτικούς να κάνουν ακτινογραφίες θώρακος, ανά πενταετία και τονίζει: «Σε περίπτωση που κατά το μεσοδιάστημα εμφανιστεί στους εκπαιδευτικούς επίμονος βήχας, ο οποίος διαρκεί πάνω από μήνα, πέραν της κλινικής εξέτασης, πρέπει να γίνεται έλεγχος με ακτινογραφία θώρακος. Αν υπάρχουν ακτινολογικά ευρήματα, επιβάλλεται έλεγχος του ευρύτερα κοινωνικού και ιδιαίτερα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος»...

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Ένωση κατά της φυματίωσης και των νόσων του Αναπνευστικού η χώρα μας δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για τη διακοπή του αντιφυματικού εμβολιασμού, ο οποίος εξακολουθεί να γίνεται στην ηλικία των 6 ετών.

Οι εμβολιασμοί διενεργούνται από όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της χώρας, όπως οι Νομαρχιακές Υγειονομικές Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα, τα λειτουργούντα Αντιφυματικά Κέντρα, τα Ασφαλιστικά Ταμεία κ.α.

Επιπρόσθετα, οι εμβολιασμοί καταγράφονται στο βιβλιάριο Υγείας των μαθητών-μαθητριών. Η φυματίωση είναι υποχρεωτικώς δηλούμενο νόσημα, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τις Υγειονομικές Υπηρεσίες που επιθυμούν να εξετάσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες και να ενημερώσουν σχετικά τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων τους.
ΠΗΓΗ http://alexpolisonline.blogspot.com/

1 σχόλιο: