Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ(Χαμόγελο του παιδιού" Αρχαίας Κορίνθου)

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ.

ΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. Η ΣΟΥΙΔΙΚΗ ΜΚΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΕΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ. ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ
Πηγη
http://anti-ntp.blogspot.com/
Σχόλιο ΑNGEL's
To  σπίτι  του "χαμόγελου του παιδιού "  Της αρχαιας Κορίνθου.. στεγάζει και προσφέρει τη βοήθειά του σε παιδιά που το έχουν πραγματικά ανάγκη... Εκεί που η οικογένεια , η θαλπωρή και η αγάπη λείπουν ..  Υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν την βοήθειά τους... 
Στην Κορινθία το σπίτι μεριμνά για τα παιδιά , με ζήλο και υπομονή ακόμα και σε περιπτώσεις που αυτό είναι δύσκολο. ........  

 Το καλοκαίρι του 2002 οι εγκαταστάσεις της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Κιβωτός των παιδιών» στην Ελλάδα, παραχωρούνται στον Οργανισμό μας  για τη δημιουργία ενός ακόμη σπιτιού για τα παιδιά σε κίνδυνο. Τα δύο οικήματα, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το χωριό της Αρχαίας Κορίνθου και στους πρόποδες της ιστορικής Ακροκορίνθου, αποτελούν το πρώτο σπίτι του Συλλόγου μας στην Πελοπόννησο.

Τους πρώτους θερινούς μήνες παιδιά από όλα μας τα σπίτια εγκαινιάζουν τα καινούρια οικήματα και περνούν αξέχαστες διακοπές, απολαμβάνοντας το παιχνίδι,το  μπάνιο στη θάλασσα, μαθαίνοντας τη σπουδαία ιστορία του τόπου και  συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της τοπικής κοινωνίας.

Το Σεπτέμβρη του 2002 δεκάδες παιδιά αποκτούν το δικό τους σπίτι, ενσωματώνονται στην τοπική κοινωνία και «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δηλώνει  την παρουσία του και την ενεργό του δράση στην περιοχή.

Η μεγάλη αγκαλιά και η υποστήριξη τόσο της τοπικής όσο και της ευρύτερης περιοχής συμβάλλουν σημαντικά στη συνέχιση των προσπαθειών μας για να βγουν και αυτά τα παιδιά νικητές, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Το μέλλον τους είναι ευθύνη όλων.

Τις πιο θερμές μας ευχαριστίες σε όλους εσάς  εθελοντές, φίλους  και χορηγούς, που όλα αυτά τα χρόνια ακούραστα συνεχίζετε να καταθέτετε το δικό σας ανεκτίμητο λιθαράκι, χτίζοντας μαζί με τα παιδιά τα όνειρα τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διαδραματίζει έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο Ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνές γίγνεσθαι στο πεδίο των δράσεων για την παιδική προστασία. Στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να αξιοποιεί κάθε διαθέσιμη ευκαιρία για ευρείες συνεργασίες και ενίσχυση διεθνών και εθνικών δράσεων.
ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις, Κυβερνητικές ή μη-Κυβερνητικές, με παρεμφερείς στόχους και αξίες. Οι συνεργασίες και τα δίκτυά μας με ευρωπαϊκούς καθώς και διεθνείς Οργανισμούς έχουν απώτερο σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, καλών πρακτικών και πληροφοριών προς όφελος των παιδιών ανά την Ευρώπη αλλά και ανά ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (ΜCE), «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με την ιδιότητα του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, έχει τη δυνατότητα να συνεργαστεί με άλλους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς  με στόχο την εξάλειψη της σεξουαλικής και ψυχολογικής εκμετάλλευσης των παιδιών αλλά και τον εντοπισμό παιδιών που έχουν εξαφανισθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

Τα τελευταία δύο έτη, έχοντας γίνει ισότιμα και ενεργά μέλη του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited ChildrenICMEC) και έχοντας αναγνωριστεί ως Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά, κατόπιν δικής μας πρότασης, αποφασίστηκε η δημιουργία Κέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης και μας ανατέθηκε η λειτουργία του, η οποία εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2010 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Το νέο Κέντρο (SEEC) θα ενώσει τις φωνές των παιδιών θυμάτων της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και θα αποτελέσει κομβικό σημείο επαφής δημόσιων και ιδιωτικών φορέων στην ευρύτερη περιοχή.

Ακόμα, ο οργανισμός μας ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC), συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη, συμπεριλαμβανομένων και του Αμερικανικού Εθνικού Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (U.S. based National Centre for Missing & Exploited Children- NCMEC), για την εξεύρεση λύσεων και την εφαρμογή προγραμμάτων παγκοσμίως με στόχο την εξάλειψη των φαινομένων εξαφάνισης και εκμετάλλευσης ανηλίκων. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα διεθνούς δράσης, στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνεργασίας, αποτελεί η προώθηση και επεξεργασία των στοιχείων των εξαφανισμένων παιδιών στη διεθνή ιστοσελίδα www.missingkids.comτης οποίας αποτελούμε μέλη.

Επιπλέον, βαρύνουσας σημασίας είναι η εκπροσώπηση του οργανισμού μας και στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών καθώς είμαστε συνεργαζόμενος φορέας στο Τμήμα Δημόσιας Πληροφόρησης του Ο.Η.Ε (DPI) ενώ αποτελούμε ΜΚΟ με ειδικό συμβουλευτικό καθεστώς στο Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ΕCOSOC).

Τέλος, «Το Xαμόγελο του Παιδιού» είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών Υποστήριξης (CHI), που απαριθμεί μέλη σε 120 χώρες, καθώς και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για τα Παιδιά του Δρόμου (ΕFSC).
περισσοτερες πληροφορίες...... http://www.hamogelo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου