Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πάγκαλος: "Οι bloggers είναι εκβιαστές και ρουφιάνοι"

Νέο μέτωπο αυτή τη φορά με τους blogers, ανοίγει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος,  με άρθρο του στην εφημερίδα «Καθημερινή».
 
Αφού επισημαίνει ότι «έχει πλέον ζωτική σημασία να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος» για το θέμα ο κ. Πάγκαλος τονίζει ότι «τα ανώνυμα blogs είναι σαν να γράφεις νύχτα στους τοίχους ένα καινούργιο σύνθημα κάθε 10 λεπτά, χωρίς να σε βλέπει κανείς και χωρίς, φυσικά, να υπογράφεις. Αυτή, ακριβώς, η ανωνυμία μετέτρεψε τα blogs από έμβλημα της ελευθερίας της έκφρασης και αδιαμεσολάβητης επικοινωνίας, στο απόλυτο σύμβολο του πιο ακραίου λαϊκισμού και συνωμοσιολογίας».

Και προσθέτει: «Η ανωνυμία των blogs δικαιολογείται με το επιχείρημα του φόβου: ο απλός πολίτης γράφει ανώνυμα γιατί (υποτίθεται ότι) η εξουσία καραδοκεί για να τον κυνηγήσει. Έτσι καλλιεργείται η ρουφιανιά και καθαγιάζεται η μαύρη κουκούλα».

Ιδιαίτερα σκληρός είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και στην κριτική του για τη γλώσσα των blogers, αναφέροντας ότι «εξαντλείται, πολλές φορές, στα βασικά ρήματα (κατά προτίμηση όσα έχουν σχέση με σεξουαλικές πράξεις) και τις συνήθεις βρισιές».

Ο κ. Πάγκαλος τονίζει επίσης ότι «τα ανώνυμα blogs ελάχιστη σχέση έχουν με την δημοσιογραφία των πολιτών» και υποστηρίζει ότι «συνήθως, πίσω τους κρύβονται συγκεκριμένοι «δημοσιογράφοι» που διακρίθηκαν και διακρίνονται για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη δημοσιογραφία».

Αναφέρει τέλος ότι «σήμερα, το καλύτερο δίκτυο blogs (πάντα ανώνυμο) το διαθέτουν διάφοροι εκβιαστές και οι ακροδεξιοί που δεν έχουν αποδεχθεί τα κοινοβουλευτικά πλαίσια» και υποστηρίζει ότι «τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών».


http://radioroumelinews.blogspot.com/

3 σχόλια:

  1. Σε ένα Youtube Video (αν το βρώ θα παραθέσω το Link του) όταν ρωτήθηκε για κάτι ο Θόδωρας, αντί απάντησης του είπε επί λέξη (ακούγεται στο video πεντακάθαρα) "Δε γαμιέσαι πρωί πρωί.."

    Με αυτά και άλλα πολλά, λέει χυδαιολόγους εμάς τους Bloggers? Γιατί δεν λέει ευχαριστώ στον καλό Θεούλη που ακόμη τον φυλάει, μη φάει κανένα γερό βρωμόξυλο μια μέρα; Γιατί του αξίζει και θα το φάει, εδώ είμαστε και να με θυμηθείτε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να το όπως το υποσχέθηκα:
    http://youtu.be/8LC5Kf6IGv4

    Και ορίστε ένα ακόμα με τον μελιστάλλαχτο, που λέει πως οι Bloggers βρίζουν..:
    http://youtu.be/Y_YUsG7QI5w

    Άντε γιατί αρκετά με τον γελοίο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή