Δευτέρα, 18 Απριλίου 2011

Νέου είδους συσκευή για τον καρκίνο έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ

Θεραπεία με ηλεκτρικά πεδία


Η αμερικανική FDA (Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων) έδωσε το πράσινο φως στην πρώτη συσκευή που χτυπά τον καρκίνο με ηλεκτρικά πεδία. Η νέα τεχνολογία εγκρίθηκε για χρήση κατά του γλοιoβλαστώματος του εγκεφάλου, πρόκειται όμως να δοκιμαστεί και σε άλλες μορφές καρκίνου.Εδώ και δεκαετίες, οι ογκολόγοι χρησιμοποιούν τρία βασικά εργαλεία για την αντιμετώπιση του καρκίνου: τη χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και τις χειρουργικές επεμβάσεις.


«Τώρα πλέον έχουμε την έγκριση της FDA για μια εντελώς νέα αντικαρκινική θεραπεία» δήλωσε ο Δρ Χερμπ Ένγκελχαρτ, καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Ίλινοϊ, ο οποίος συμμετείχε στις δοκιμές της συσκευής αλλά χωρίς να λάβει αμοιβή.

Η συσκευή NovoTTF της Novocure έλαβε έγκριση για ασθενείς με επιθετικούς όγκους του εγκεφάλου που επανεμφανίστηκαν έπειτα από τη χημειοθεραπεία ή άλλες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Οι 237 ασθενείς στους οποίους δοκιμάστηκε η νέα προσέγγιση έζησαν περίπου έξι μήνες, περίπου όσο έζησαν οι ασθενείς της ομάδας ελέγχου στους οποίους χορηγήθηκε χημειοθεραπεία. Ωστόσο, οι ασθενείς που χρησιμοποίησαν NovoTTF είχαν καλύτερη ποιότητα ζωής λόγω της έλλειψης παρενεργειών, σε αντίθεση με τη χημειοθεραπεία που προκαλεί ναυτία, διάρροια και λοιμώξεις.
http://dealnews-gr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου