Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Κομοτηνή: Άνοιξε τις πύλες της η 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Θράκη 2011»

«Φαίνεται ότι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε σε όλη την Ελλάδα, εδώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, οι πολίτες το έχουν κατανοήσει. Και το δείχνουν με την έκθεση «Θράκη», καθώς μέσα από την κρίση ξεπηδούν δυνάμεις, οι οποίες προτάσσουν το μέλλον».
»Πρόκειται όχι για μια έκθεση φορέων, όπως έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά για μια έκθεση των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των βιομηχάνων και του μαχόμενου επαγγελματία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, εγκαινιάζοντας το βράδυ την 20η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, «Θράκη 2011».

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε το πράσινο σαλόνι ως καινοτομία της φετινής έκθεσης, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του θεσμού, καθώς υπάρχουν περισσότερες συμμετοχές με πέρσι, γεγονός που ενισχύει την προοπτική της σταδιακής διεθνοποίησης του θεσμού.
Ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, τόνισε πως η φετινή «Θράκη» σηματοδοτεί τις αλλαγές στο πολιτικό προσκήνιο της περιφέρειας, καθώς με τις στρατηγικές που χαράσσονται η 20η Έκθεση είναι η πρώτη Εμπορική Έκθεση Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. «Ήταν υπόσχεσή μας η περιφερειακότητα και παίρνει σάρκα και οστά και μέσα από αυτή την έκθεση, αποδεικνύοντας πως η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη έχει και λόγο και ρόλο στη νέα εποχή κι όπως προσπερνά τα εμπόδια των στενών γεωγραφικών ορίων από νομό σε νομό, έτσι θα υπερκεράσει τις δυσκολίες, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που διαθέτει και χαράσσοντας μία νέα αναπτυξιακή πορεία για τις υγιείς επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακίδης.
Η έκθεση «Θράκη 2011», θα λειτουργεί έως τις 29 Μαΐου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στην Κομοτηνή και συγκεντρώνει 120 εκθέτες.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν εκθέτες από την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη, την Καβάλα, τη Θάσο, τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου