Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Δήμαρχος έβαλε τα γυαλιά στο Υπ. Παιδείας - Τύπωσε βιβλία για όλους τους μαθητές

Την ώρα που εκατομμύρια μαθητές είναι ακόμη δίχως βιβλία και το σύστημα φωτοτυπία έχει πάρει φωτιά, ένας Δήμαρχος σκέφτηκε το αυτονόητο! Πως το να τυπώσει βιβλία για τους μαθητές κοστίζει φτηνότερα από τις εκατομμύρια φωτοτυπίες που θα χρειάζονταν για να εφοδιαστούν όλα τα παιδιά σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια. 


Με λίγα λόγια ο δήμαρχος Ιλίου έβαλε τα

γυαλιά στο Υπουργείο Παιδείας.
Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Nίκος Ζενέτος:

"Κάναμε μια έρευνα και είδαμε με τους συνεργάτες μου οτι για να βγουν φωτοτυπίες το κόστος ήταν πολύ μεγάλο. Δεδομένου ότι στο Ιλιον έχουμε 10.200 μαθητές και οι σελίδες που έπρεπε να τυπώσουμε ήταν περίπου 4.200.000 σελίδες με την προσφορά που μας έδωσαν 0.5 λεπτά του ευρώ την κάθε σελίδα, έφτανε το ποσό των 250.000 ευρώ μαζί με την βιβλιοδεσία.
Έτσι καλέσαμε τους προέδρους των σχολικών επιτροπών και ορισμένους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων και αποφασίσαμε να τυπώσουμε την ύλη που χρειάζεται σε βιβλία έως τα Χριστούγεννα που αναμένεται να έρθουν τα βιβλία από το Υπουργείο Παιδείας. Έτσι τυπώσαμε 128 τίτλους βιβλίων αφού επικοινωνήσαμε με τυπογραφεία και αυτο μας κόστισε περίπου 33.000 ευρώ δηλαδή πολύ φτηνότερα από τις φωτοτυπίες. Τόσο οι γονείς, οσο και οι μαθητές υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό αυτή την πρωτοβουλία και δέχομαι πολύ αγάπη από τους δημότες μου". 
Στο ερώτημα εάν από το Υπουργείο Παιδείας δέχτηκε τηλεφώνημα για αυτή την πρωτοβουλία ο κύριος Ζενέτος απάντησε "από κάποια διεύθυνση του Υπουργείου με πήραν αλλά ούτε η υπουργός, ούτε καμία υφυπουργός μου τηλεφώνησε".
Ας παραδειγματιστούν και άλλοι από την πρωτοβουλία του Δημάρχου Ιλίου καθώς δεν είναι δυνατόν ένας δήμαρχος να τρέχει να μαζέψει τα σπασμένα ενός ολόκληρου υπουργείου. 
http://radioroumelinews.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου