Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

Από Δευτέρα σε ισχύ η λίστα των γιατρών του Ι.Κ.Α.

Τίθεται σε ισχύ από την ερχόμενη Δευτέρα, 11 Ιουλίου, η νέα λίστα γιατρών συμβεβλημένων με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, η νέα λίστα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ,
(www.ika.gr), ενώ οι ασφαλισμένοι μπορούν να ζητούν τις σχετικές πληροφορίες και από το τηλεφωνικό κέντρο 184.

Όσον αφορά στους γιατρούς, οι οποίοι πιστοποιήθηκαν, αλλά δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάρτηση των στοιχείων τους, αυτά θα γνωστοποιούνται μόνο από τις Μονάδες Υγείας και τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.


Οι 6.323 γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, που μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της πιστοποίησης μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α., κατανέμονται ως εξής:


Ιατροί ΟΠΑΔ-ΟΑΕΕ 4.395

Ιατροί ΙΚΑ- ΟΠΑΔ/ΟΑΕΕ 1.928

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι η λίστα είναι δυναμική και ενεργός και μπορεί να διευρύνεται στο βαθμό που γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ έχουν εκφράσει από τις 10 Ιουνίου του 2011 και μετά ή θα εκφράσουν στο μέλλον τη βούλησή τους για την εθελουσία ένταξή τους στην παραπάνω λίστα.


Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης, τα νέα ονόματα των γιατρών θα αναρτηθούν στη λίστα των συνεργαζόμενων γιατρών με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ , την 1η Σεπτεμβρίου του 2011.


Οι γιατροί του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ που δεν πιστοποιήθηκαν με δική τους ευθύνη, μέσα από τη διαδικασία που έχει ορίσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δεν μπορούν να παρέχουν από τις 11 Ιουλίου του 2011 υπηρεσίες και να αποζημιώνονται από το Ίδρυμα.


Η διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει προς τους γιατρούς που έχουν πιστοποιηθεί ότι η ακριβής τήρηση των όρων συνεργασίας είναι προϋπόθεση για την εξόφληση από το Ίδρυμα των αμοιβών που τους αντιστοιχούν και συνακόλουθα βασικός όρος παραμονής τους στη λίστα των συνεργαζόμενων με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ γιατρών.


Οι βασικοί όροι συνεργασίας είναι οι παρακάτω:


Οι γιατροί μπορούν:

•Να εξετάζουν ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
•Να συνταγογραφούν
•Να παραπέμπουν για παρακλινικές εξετάσεις, θεραπείες κ.λπ.

Τα ανώτατα όρια επισκέψεων και συνταγών που ισχύουν έχουν ως εξής:

•Γιατροί ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ : 80 επισκέψεις - 100 συνταγές
•Γιατροί ΟΠΑΔ - ΟΑΕΕ που είναι παράλληλα και γιατροί του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, 50 επισκέψεις - 65 συνταγές.

Υπενθυμίζεται ότι οι 100 και οι 65 συνταγές αφορούν αποκλειστικά και μόνο στους αντίστοιχους 80 και 50 ασθενείς. Λεπτομερείς οδηγίες (για την αναγραφή εξετάσεων, τη συνταγογράφηση, τη διαδικασία πληρωμής κ.α) έχουν δοθεί με εγκυκλίους και γενικά έγγραφα που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ.


Οι γιατροί που παραβαίνουν τους παραπάνω όρους συνεργασίας με το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ θα αφαιρούνται από τη λίστα των συνεργαζόμενων με το Ίδρυμα γιατρών και το ίδιο θα συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που παύει να ισχύει η σύμβαση γιατρού με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ.


Τέλος, η διοίκηση του Ι.Κ.Α. τονίζει ότι η εύρυθμη και κυρίως ενάρετη και υπεύθυνη συνεργασία των γιατρών αυτών με το Ίδρυμα μπορεί και πρέπει να αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας τους και με τον ΕΟΠΥΥ, με την έναρξη της λειτουργίας του, τον Σεπτέμβριο του 2011.

http://amanpoiare.blogspot.com/

1 σχόλιο:

 1. Εχουμε πήξει στις εξαγγελίες, περικοπές, ΘΑ,ΘΑ,ΘΑ,,,
  Ρε άνθρωπε,,,5 μέρες πριν τις εκλογες...
  "Λεφτά υπάρχουν-καμία αύξηση στη φορολογία-ΦΠΑ-οχι πάγωμα (μείωση) των μισθών και πολλά άλλα...
  Μήπως έχεις "αλτσχάιμερ"...
  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή