Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΗΠΕΙΡΟΣ: Καταργούνται πυροσβεστικά κλιμάκια και σταθμοί

Οι αντιδραστικές αλλαγές της κυβέρνησης στο πυροσβεστικό σώμα που επιφέρουν ακόμη ένα πλήγμα στην πυρασφάλεια και την πυροπροστασία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης Τύπου
από την Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών Ηπείρου (ΕΑΚΠΗ).
Οι εκπρόσωποι και μέλη του ΔΣ Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου Δημήτρης Βλάχος και Γιάννης Ράπτης επισήμαναν τους στόχους διάλυσης ακόμη και αυτού του σημερινού υποτυπώδους δικτύου πυρασφάλειας που δρομολογεί η κυβέρνηση το φθινόπωρο με την κατάργηση - συγχώνευση ορισμένων πυροσβεστικών σταθμών και αρκετών αποκεντρωμένων κλιμακίων σε όλη την χώρα.
Επίσης, με αφορμή το σχέδιο νόμου από το Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επιχειρείται η περαιτέρω μεταφορά αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος στην τοπική διοίκηση με τη δημιουργία εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών όπου την ευθύνη λειτουργίας, εξοπλισμού, συντήρησης θα έχουν οι δήμοι. Η μοναδική υποχρέωση του Πυροσβεστικού Σώματος θα αφορά την τοποθέτηση 3 μονίμων υπαλλήλων για θέματα εκπαίδευσης, οργάνωσης και διοίκησης των εθελοντικών υπηρεσιών.
Οι εκπρόσωποι της ΕΑΚΠΗ επισήμαναν για τις αντιδραστικές αυτές εξελίξεις πως θα τις πληρώσει ο ελληνικός λαός. Και απαίτησαν την ίδρυση ενιαίου φορέα δασοπροστασίας με βασική προϋπόθεση την ενιαία πρόληψη, διαχείριση, προστασία των δασών αλλά και την καταστολή των δασικών πυρκαγιών. Να μην καταργηθεί καμία πυροσβεστική υπηρεσία, να προχωρήσει η αναβάθμιση των υπαρχόντων με βάση τις πραγματικές, υπαρκτές, σύγχρονες ανάγκες αλλά και να ιδρυθούν νέες όπου απαιτείται, άμεση κάλυψη των οργανικών κενών, μονιμοποίηση των συμβασιούχων κ.ά. Κάλεσαν τους συναδέλφους να συμπορευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. 
ΠΗΓΗ: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Η φωτογραφία είναι απο το firehouse.gr   

Σ.Δ: Η κατάργηση των Π.Κ αλλά πιθανών και Π.Σταθμών μας αφορά άμεσα ως συμβασιούχους πυροσβέστες αλλά και αργότερα ως ΠΥ.Π.ΥΠ., αν θέλουμε να παραμείνουμε στους τόπους κατοικίας μας.

   πηγη  http://spyth.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου