Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Συγκέντρωση Γερμανών στο κέντρο της Αθήνας υπέρ της καταβολής των αποζημιώσεων

Συγκέντρωση έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στο Κολωνάκι έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι Γερμανοί πολίτες, που ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων. Στη συγκέντρωση θα μετάσχουν Γερμανοί που ζουν στην Ελλάδα, καθώς και άλλοι που ταξίδεψαν από τη χώρα τους για να λάβουν μέρος στην κινητοποίηση.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, οι Γερμανοί -μέλη της «Ομάδας Εργασίας για το Δίστομο»- καλούν τους Έλληνες «Αγανακτισμένους» να
σταθούν δίπλα τους και να απαιτήσουν την απόσυρση της γερμανικής προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Ιταλίας, που δικαίωσε τους πολίτες του Διστόμου στο αίτημά τους για αποζημίωση για τη ναζιστική θηριωδία.

Επίσης, οι Γερμανοί πολίτες θα μεταβούν στο Δίστομο για να συμμετάσχουν στις 10 Ιουνίου στις εκδηλώσεις για τη θλιβερή επέτειο της σφαγής.

Η Ομάδα Εργασίας για το Δίστομο, που αποτελείται κυρίως από δικηγόρους, καταγγέλλει ότι το Βερολίνο «θέλει να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων για τα πολεμικά εγκλήματα του παρελθόντος, αλλά και του μέλλοντος.

Τα μέλη της Ομάδας εκφράζουν μάλιστα την απορία τους πώς και δεν έχει αναρτηθεί πανό που να απευθύνεται στα ελληνικά κόμματα και την τρόικα με το αίτημα «Να πληρώσει η Γερμανία - Λεφτά υπάρχουν-Πάρτε τώρα απάνω από 200 δισ. γερμανικές αποζημιώσεις».
http://radioroumelinews.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου