Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Ο ΣΥΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. 31 Μαρτίου στις 10:00 π.μ. μέχρι τις 1 Απριλίου στις 9:00 μ.μ.

Δημόσια εκδήλωση για την ομάδα Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος · Διοργανωτές: Anna Papachristou
 ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΘΑ ΉΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΟΥΝ... ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ,
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ
Καρανιβάλου 31 - Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκn, Τ.Κ.: 544 54
Τηλ.:2310 / 925 000 & 940 500
Fax: 2031 /940 500
EΠΙΣΗΣ.... Πασχαλινό Bazaar από το Ίδρυμα ΚΟΚΚΟΡΗ (http://www.vimaonline.gr/)

Το ίδρυμα Κόκκορη, ίδρυμα περίθαλψης ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down, πραγματοποιεί Πασχαλινό Παζάρι από 30 Μαρτίου έως 8 Απριλίου και ώρες 9 π.μ. έως 1 μ.μ. και από 17.00 έως 21.00 μ.μ.
Το Ίδρυμα στεγάζεται στην οδό Αγαμέμνονος και Προμηθέως 28 στην Άνω Γλυφάδα, τηλ. 210-9641782.

Οι εικοσιπέντε κοπέλες του ιδρύματος σας περιμένουν στο παζάρι τους, που επιμελήθηκαν με πολύ διάθεση και φαντασία.
Παιδιά με Σύνδρομο Down Χαμογελούν Ξανά!! Μήπως πρέπει να στηρίξετε και εσείς αυτή την προσπάθεια?
Παιδιά με σύνδρομο down συμμετέχουν στο τμήμα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης που έχει
ιδρύσει από το 2005 ο Σύλλογος γονέων παιδιών με σύνδρομο down στην Θεσσαλονίκη και Κατασκευάζουν Μπομπονιέρες. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1990 από μία ομάδα γονέων παιδιών με σύνδρομο down, είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αυτοχρηματοδοτούμενος και στεγάζεται στην οδό Καρανιβάλου 31, στην Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης. Τα 16 άτομα που συμμετέχουν στο εργαστήρι είναι ηλικίας 19 έως 58 χρόνων και πληρώνονται συμβολικά,
ενώ όλα τα έσοδα από την πώληση των μπομπονιέρων πηγαίνουν στον Σύλλογο. Τα 16 παιδιά του προγράμματος προσέρχονται στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου και μέχρι τη 1.30 παρακολουθούν το πρόγραμμα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης που εκτός από το εργαστήρι, περιλαμβάνει και άλλες δράσεις.
Το εργαστήρι κατασκευής μπομπονιέρας ξεκίνησε το 2003 εντελώς τυχαία, όταν τα παιδιά αποφάσισαν να φτιάξουν τις μπομπονιέρες μιας κοπέλας που δούλευε στον Σύλλογο και παντρευόταν. Από κει και πέρα, άρχισε δειλά-δειλά η κατασκευή…Η ανταπόκριση όμως του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που εξέπληξε ευχάριστα τους ανθρώπους που πήραν πρωτοβουλία για αυτό το εργαστήρι …
Το εργαστήρι δουλεύει όπως όλα τα μαγαζιά που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Υπάρχουν βιβλία με εκατοντάδες δείγματα, οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες και μπορούν να κατασκευάσουμε όσες μπομπονιέρες θέλει ο πελάτης. Περίπου το εργαστήρι μπορεί να κατασκευάσει μέχρι και 20000 το μήνα
Η μόνη σημαντική διαφορά είναι ότι όλα τα έσοδα πάνε κατευθείαν στον Σύλλογο και έτσι καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα του εργαστηρίου.

Η υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Αγγελική Σωτηροπούλου. Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310925000, Fax: 2310940500 και e-mail: down@hol.gr . Διεύθυνση: Καρανιβάλου 31, Κάτω Τούμπα, Θεσσαλονίκη, ΤΚ 54454 .( Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ/Nίκος Αρβανιτίδης)

Που οφείλεται όμως αυτή η μεγάλη επιτυχία?

Η γνώμη μας είναι ότι οι πιθανότητες να επιτύχουν οι προσπάθειες παρέμβασης πάνω σε ένα πρόβλημα αυξάνονται κατά πολύ όταν εκπονούνται από άτομα τα οποία έχουν άμεση σχέση με το συγκεκριμένο θέμα. Οι γονείς των παιδιών με σύνδρομο DOWN αποτελούν παράδειγμα αυτοοργάνωσης, ανάληψης ευθυνών για ένα πρόβλημα που υπάρχει μέσα στο σπίτι τους, μέσα σε πολλά σπίτια, και το οποίο δεν έχει μέχρι τώρα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη βαρύτητα από κρατικούς φορείς. Μέσα στην πολύχρωμη έδρα του Συλλόγου τα παιδιά με σύνδρομο DOWN μεγαλώνουν με εφόδια το ενδιαφέρον, την αγάπη, τη δημιουργικότητα, την καινοτομία.. Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Σύνδρομο DOWN είναι μία επέκταση της οικογένειας κάθε παιδιού.
Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι το σύνδρομο Down δεν είναι ασθένεια! Οι άνθρωποι δεν υποφέρουν από αυτήν, ούτε είναι θύματα. Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση που επηρεάζει μία περίπου στις 600-700 γεννήσεις παιδιών. Όπως δηλώνει και ο όρος "σύνδρομο" είναι ένα σύνολο κοινών χαρακτηριστικών που είναι εμφανή όχι μόνο σωματικά αλλά και ως ένα βαθμό νοητικής υστέρησης ή μαθησιακής δυσκολίας. Πληροφορίες για το Συνδρομο Down μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ
Υ.Γ. Το μόνο που έχω να προσθέσω εγώ είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε αυτούς τους ανθρώπους που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια και έβαλαν και αυτοί ένα μικρό λιθαράκι ώστε τα παιδιά αυτά να χαμογελούν ξανά, γιατί πλέον κάνουν κάτι που το αγαπάνε πολύ. Συγχαρητήρια.. Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα ανθρώπων στην σημερινή απάνθρωπη κοινωνία και γεμίζουν με ελπίδα πολλούς από εμάς για ένα καλύτερό- ανθρώπινο μέλλον ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ χωρίς διακρίσεις και περιορισμούς!!
ΣΧΟΛΙΟ ANGEL'S
ΣΤΗΡΊΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου