Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Όχι στη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής του κεφαλικού φόρου και στον Δήμο Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης



Αγαπητοί συμπολίτες,
Τον τελευταίο χρόνο, βιώνουμε την οικονομική ύφεση, την ανεργία, τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και την «εργασιακή εφεδρεία» στον δημόσιο τομέα και τη δραματική μείωση των δαπανών στην παιδεία και στην υγεία.
Βιώνουμε αλλεπάλληλα «χαράτσια» με τη φορολόγηση εισοδημάτων για δεύτερη και τρίτη φορά, δήθεν έκτακτες εισφορές που γίνονται μόνιμες, μεγάλα τέλη ακινήτων που πληρώνονται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Τα μέτρα αυτά πλήττουν κυρίως τη μεσαία και τη λαϊκή κοινωνική τάξη και οδηγούν σε οικονομική ασφυξία και χρεοκοπία τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Τέλος πλήττονται βαριά και τα οικονομικά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήδη στο Δήμο μας η μείωση των επιχορηγήσεων (ΣΑΤΑ – ΚΑΠ – κ.λ.π.) ανέρχεται στο ποσοστό του 40% σε σχέση με το 2009 και το 2010.
Στους λογαριασμούς της ΔΕΗ ΑΕ προς τους καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχει επιβληθεί η είσπραξη του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ν. 4021/2011) (ΕΕΤΗΔΕ) και στην περίπτωση μη εξόφλησης μέχρι την ημερομηνία λήξης του λογαριασμού αυτού, να προβαίνει στην έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον νόμο Ν. 4021/2011.
Για τη συνταγματικότητα ή μη του συγκεκριμένου Νόμου έχει ασκηθεί προσφυγή από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) που θα εκδικασθεί στις 2 Δεκεμβρίου 2011.
Στο Δήμο μας κατατέθηκαν ανάλογα αιτήματα πολλών συμπολιτών μας που έχουν μαζέψει υπογραφές και ζητούν τη βοήθεια του Δήμου μας.
Με εισήγηση του Δημάρχου το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να σταθεί στο πλευρό των συμπολιτών μας που αδυνατούν να πληρώσουν το χαράτσι του τέλους ακινήτων.
Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί εξώδικη δήλωση – πρόσκληση – διαμαρτυρία στη ΔΕΗ ζητώντας τη μη διακοπή του ρεύματος.
Παράλληλα με ανακοινώσεις ο Δήμος δίνει οδηγίες στους δημότες για την διαδικασία που πρέπει να κάνουν.
Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος
http://www.xylokastro.gov.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου