Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αποχώρηση από την Ευρωζώνη, επιστροφή στην δραχμή, υποτίμηση του συναλλάγματος, και επαναδιαπραγμάτευση του χρέους είναι η συνταγή για να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της ξανά

Από το Ράδιο Σύμπαν..
Συνέντευξη από τον κ. Nigel Farage,
Ευρωβουλευτής της Αγγλίας και Πρόεδρος του UK Independence Party.  Ο κ. Farage μας ενημερώει για την Ελληνική Τραγωδία, τι δημιούργησε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και τί χρειάζεται
για να ανακάμψει από την κρίση αυτή.

Η συνέντευξη αυτή είναι στη διάθεση του Ράδιο Ρούμελη..!

Μας την παραχωρεί ο κος Θωμάς Τσαμούρας, και σχολιάζει..:
Αποχώρηση από την Ευρωζώνη, επιστροφή στην δραχμή,  υποτίμηση του συναλλάγματος, και  επαναδιαπραγμάτευση  του χρέους είναι η συνταγή για να βρει η Ελλάδα τον δρόμο της ξανά.

Αυτά υποστήριξε ο Ευρωβουλευτής της Αγγλίας NIGEL FARAGE μιλώντας την Κυριακή σε εκπομπή του ραδιοσταθμού SYMBAN WORLD RADIO του Σίδνεϋ.
Πριν  αρκετές δεκαετίες, δύο Παγκόσμιους Πολέμους και μια ήπειρο  διαμελισμένη σε πολλά μικρά κρατίδια, ωρίμασε η ιδέα για μια ενωμένη Ευρώπη. Αν και το αρχικό σκεπτικό ήταν καλό, αυτό που δεν κατάλαβε κανείς είναι οτι το αντικείμενο αυτής της ένωσης είναι η δημιουργία ενός κράτους με έδρα τις Βρυξέλλες, το οποίο θα  διοικείται από άτομα που ούτε θα εκλέγονται αλλά ούτε  θα μπορούν να αντικαταστώνται!
Η Ελλάδα έγινε μέλος της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης, λανθασμένα δέχτηκε να μπει και στο Ευρώ, αλλά το σημαντικότερο είναι υπέγραψε συμφωνίες στις οποίες ούτε καν υπήρχε  μέριμνα για αποχώρηση. Σαν συνέπεια, σήμερα η Ελλάδα βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολιτική και οικονομική φυλακή που λέγεται Ευρωζώνη, χωρίς δημοκρατικά εκλεγόμενη  Κυβέρνηση, και με έναν  πρωθυπουργό ο οποίος είναι πιόνι των Ευρωπαίων, επειδή ο δημοκρατικά εκλεγόμενος προθυπουργός της τόλμησε και έβαλε στο στόμα του την λέξη “Δημοψήφισμα”!
Η  Ελλάδα κυβερνιέται σήμερα από την Τρόικα, τρεις  διορισμένους και όχι εκλεγμένους  τεχνοκράτες  που επισκέπτονται την Αθήνα κάθε τόσο και διατάζουν  τον “πρωθυπουργό” τι να κάνει. Η χώρα που εφεύρει την Δημοκρατία έχει μετατραπεί σήμερα σε προτεκτοράτο, διοικούμενο από μη εκλεγμένους τεχνοκράτες. Η κατάσταση αυτή είναι τραγική και για την Ελλάδα αλλά και για τις υπόλοιπες χώρες που είναι παγιδευμένες όπως η Ελλάδα.
Το χρέος της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορεί να ξεπληρώσει ούτε  τους τόκους των δανείων! Τα ‘πακέτα βοήθειας” δεν στοχεύουν  στην βελτίωση της οικονομίας αλλά  στην αποπληρωμή των  τόκων  των δανείων με τα οποία φόρτωσαν την Ελλάδα οι τράπεζες της Γερμανίας, Γαλλίας και Αγγλίας.
Κατά την διάρκεια της Μεγάλης Πείνας στην δεκαετία του 1930, η Βρετανική οικονομική ανάπτυξη μειώθηκε κατά 10%. Η Ελληνική οικονομία που βρίσκεται στον 5ο συνεχόμενο έτος συστολής έφτασε το ποσοστό – 13%, και κατά τους τελευταίους τρεις μήνες του 2011 μόνο, σημείωσε κάμψη της τάξης – 7%! Η πρόβλεψη για το 2012 είναι μείωση κατά  - 7% για ένα συνολικό ποσοστό συστολής στην οικονομική ανάπτυξη κατά 20%! Η ανεργία ανάμεσα στους νέους έφτασε το 50%  ενώ  εκτός από το οικονομικό, έχει αφαιρεθεί από τους ‘Ελληνες και το δικαίωμα να  εκλέγουν οι ίδιοι,  ποιός θα τους κυβερνάει!
Αναφερόμενος στις διαταραχές της περασμένης εβδομάδας, ο κ. Farage προειδοποίησε τους τεχνοκράτες της Ευρώπης “Απελπισμένοι άνθρωποι κάνουν απελπισμένες ενέργειες”! Εξέφρασε  τον φόβο του ότι όταν  στερείς  την υπερηφάνεια και τον αυτοσεβασμό σε ένα  λαό, τον οδηγείς σε ακρότητες με απρόβλεπτες συνέπειες.
Σε πρόσφατη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, όταν ρώτησε γιατί δεν αφήνουν οι Γερμανοί την Ελλάδα να αποσυρθεί από την Ευρωζώνη και να επιστρέψει στην δραχμή, η τελευταία είπε ότι αν επιτραπεί η αποχώρηση στην Ελλάδα, θα το ζητήσουν και άλλες χώρες και αν συμβεί αυτό, θα είναι η αρχή του τέλους στο όνειρο για μια ενωμένη Ευρώπη!
‘Οταν όμως η Ελλάδα αποχωρίσει, και δουν οι υπόλοιπες χώρες την 100% πληρότητα στα ξενοδοχεία της το καλοκαίρι,  αποτέλεσμα που θα επιφέρει η  υποτίμηση της  δραχμής της, τότε θα την ακολουθήσουν ! Η ενωμένη Ευρώπη πλέον θα παραμείνει όνειρο και οι λαοί που ζουν σε αυτή ίσως καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι μπορεί να μην  ήταν και τόσο σπουδαία  ιδέα!
Στην ερώτηση πώς μπορεί η Ελλάδα να επιστρέψει στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης, ο κ. FARAGE υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδα που πληρώνει στον κρατικό μηχανισμό. Στην συνέχεια είπε ότι τα χρέη της Ελλάδας δεν μπορούν να ξεχρεωθούν. Οι πιστωτές πρέπει να έρθουν στο τραπέζι και να διαπραγματευθούν μια συμφωνία γιατί έστω 30% από τα οφειλόμενα είναι καλύτερα από το τίποτα. Επίσης η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην δραχμή η οποία θα είναι κατά 2/3 χαμηλότερη  σε αξία από το σημερινό Ευρώ. Αν και οι εισαγωγές θα είναι ακριβότερες, η Ελληνική οικονομία θα αρχίζει να είναι ανταγωνίσιμη και ειδικά στον τουρισμό, μια φτηνότερη σε σύγκριση με τώρα Ελλάδα, θα τα πάει πολύ καλά το καλοκαίρι. Φυσικά θα χρειαστεί όμως και μερικούς ‘Ελληνες πολιτικούς που θα πρέπει να υψώσουν  το ανάστημά τους στους τεχνοκράτες των Βρυξελλών ,  για να μπορέσουν να βγάλουν την πατρίδα τους από την Ευρωζώνη και να την οδηγήσουν  προς την  κατεύθυνση της οικονομικής ανάκαμψης!
Θωμάς Τσαμούρας
http://radioroumelinews.blogspot.com/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου